{ "title": "Midye Börek", "image": "https://www.borektarifleri.gen.tr/images/midye-borek.jpg", "date": "20.01.2024 17:34:03", "author": "Emrah Bulut", "article": [ { "article": "Midye börek, herkesin afiyetle tüketeceği bir börek türüdür. Bu böreğin adı yapılışında oluşturulan şeklinden dolayı gelmektedir. Midye börek şekli midyeye benzer. Midye börek yapılışında kullanılmakta olan malzemeler su, yufka, tereyağıdır. Yani yapılışı bir hayli kolaydır ve ekonomik olarak sizleri sıkıntıya sokmaz. Bu börek Osmanlı döneminden günümüze kadar sofralara eşlik eden eşsiz bir tattır. Midye börek, sabah kahvaltılarında, özel günlerde, bayanların sürekli olarak ara ara gerçekleştirdiği birleşme günlerinde, ara öğünlerde ve daha birçok zaman tüketilen bir börektir. Midye börek çıtır çıtır bir lezzet olarak akşam çaylarının yanında eşlik eder. Bu tat gerçekten de muhteşem bir tattır. Hadi gelin birlikte inceleyelim. Kolay gelsin.

Midye Börek Malzemeleri
İçi ve üzeri için: Peynir, maydanoz yumurta sarısı.

Midye Börek Nasıl Yapılır?

Midye börek yapılışına önceden hazır olarak temin ettiğimiz yufkaları hazırlayarak başlayalım. Yufkaları temiz olan mutfak tezgâhının üzerine serelim ve 4 eşit parçaya bölelim. Yufkanın bir parçasını alalım geniş olan tarafını kendimize doğru olacak şekilde masaya serelim. Bu şekilde tezgâha serilen yufkanın üzerine malzeme listesinde hazırlamış olduğumuz tereyağını bir kaba alarak eritelim ve serilen yufkanın üzerine sürelim. Yufkaya yağ sürüldükten sonra yufkanın diğer ucu ve geniş kenarının ortası tutularak yufkayı büzelim yani saralım. Yufkaya kelebek şekli verelim. Yufkanın uç kısımlarını çevirerek birleştirelim ve birleştirilen bölüme bol suyla yıkayıp ince ince kıymış olduğumuz maydanoz, yumurta ve rendeden geçirmiş olduğumuz peynir karışımından elde ettiğimiz harçtan koyalım. Yufkanın içerisine maydanozlu karışım eklendikten sonra yufkanın kenarlarını güzelce kapatalım ve sigara böreği şeklinde saralım. Geriye kalan bütün yufkaları aynı şekilde hazırlayalım. Bütün yufkalar hazırlandıktan sonra özenle sarılan börekleri önceden yağlanmış olan fırın tepsisine dizerek böreklerin üstüne yumurta sarısı sürelim. Hazır olan börekleri önceden 170 derecede ısıtılmış olan fırına tepsiyle sürelim. Börekler iyice kızarana kadar pişirelim. Pişen börekleri bir kenara alalım ve soğuması için bekleyelim. Soğuyan börekleri servise sunabiliriz.

Afiyet olsun.
" } ] }