{ "title": "Midye Böreği Yapılışı", "image": "https://www.borektarifleri.gen.tr/images/midye-boregi-yapilisi.jpg", "date": "27.01.2024 07:44:11", "author": "Gülşah Bulut", "article": [ { "article": "Midye Böreği, Özellikle akşam çaylarında tüketilen börekler lezzetli olmaktadır. Pratik ve lezzetli olan börekler oldukça da kolay olmaktadır. Ayrıca çok masraflı olmayan bu börek hem karın tokluğu içinde iyi olmaktadır. Açlığı gidermeye yardımcı olmaktadır. Midye böreği genelde hem hazır yufka ile yapılan hem de elde açılan hamur ile de yapılmaktadır. Fakat pratik olduğu için bayanlar hazır yufkadan midye böreği yapmayı tercih ederler.

Midye böreği malzemeleri
Midye Böreği Nasıl Yapılır?

İlk olarak derin bir kabın içinde yumurta akını, sütü, sıvı yağı ve tuzu iyice çırpalım. Yufkaları eşit şekilde 4 parçaya bölelim. Yufkaların her tarafını fırça yardımıyla iyice hazırladığımız karışımla hafifçe ıslatalım. Yufkanın sivri tarafını tutup yukarıya doğru sürüklenir. Böylece börek büzülmüş olur. Daha sonra yan taraflarını ortadan birleştirelim. Alt kısma peynirli harçtan koyup rulo böreği gibi saralım. Parmağımızla büzülen son kısma geldiğimizde o kısmı sardığımız kısmın üzerine atalım. Bir fırın tepsisine yağ sürelim veya yağlı kâğıt serelim. Daha sonra tepsiye dizelim ve üzerine yumurta sarısını sürelim son olarak susamı üzerine serpelim ve fırına koyalım. Üzeri pembeleşince fırından çıkartarak sıcak servis yapalım. Böylece böreğiniz hazırlanmış olur ve servise hazır olmuş hale gelir. Fakat midye böreğini siz evde yapmış olduğunuz hamurla yapacaksanız size verilecek en güzel bilgi açtığınız hamuru çok ince tutmalısınız. İnce olan hamur oldukça lezzetli olmaktadır. Diğer her adım aynı şekilde uygulanmaktadır. Midye böreği yapılışı bu şekilde oldukça çabuk yapılmaktadır.
" } ] }