{ "title": "Mayalı Hamurdan Börek", "image": "https://www.borektarifleri.gen.tr/images/mayali-hamurdan-borek.jpg", "date": "19.01.2024 18:06:50", "author": "esma kaya", "article": [ { "article": "Mayalı hamurdan börek, Börek misafir sofralarımız vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Şimdi sizler için hazır yufkayla yapılan tariflere göre daha lezzetli ve daha sağlıklı olan evde kolaylıkla yapılabilecek olan mayalı hamurdan börek tarifi vereceğiz.

Mayalı hamurdan börek yapımı için malzemelerimiz
Mayalı Hamurdan Börek Nasıl Yapılır?

Bir çorba kaşığı mayayı, sıvı yağı, yoğurt, tuz, bir su bardağı suyu ve şekeri bi kabın içine alıp iyice karıştıralım ve kabımızın alabileceği kadar unu göz kararı şeklinde yavaş yavaş karışıma katalım ve karıştıralım. İyice yoğurup hamur haline getirelim. Hamurumuzu 4 eşit parçaya bölüp, her parçayı çok ince bi şekilde açalım. 250 gr margarini dörde bölüp eritelim ve açtığımız her bir hamur parçalarının üzerine sürelim. Hamurları rulo halinde yuvarlayalım, her parçayı ona bölüp, üstlerinden elimizle bastırarak yassılaştıralım ve içlerine arzu ettiğiniz iç malzemesini (Peynir, kıyma, patates vb.) koyup kapatalım. Yumurta sarısı üzerine güzelce sürüp çörek otu ilave edip pişirelim.

Afiyet olsun.
" } ] }