{ "title": "Mayalı Çiğ Börek", "image": "https://www.borektarifleri.gen.tr/images/mayali-cig-borek.jpg", "date": "19.01.2024 06:17:32", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "
Mayalı çiğ börek, oldukça pratik ve lezzetli böreklerimizden biridir. Bu börek tarifi mayasız hamurla yapılabileceği gibi, mayalı hamurla da hazırlanabilir. Her iki türlüsünü beğenerek tüketebilirsiniz. Yenirken ağzınızdan yağ damlayan bir çiğ börek tam kıvamında hazırlanmıştır. Genellikle böreğin iç harcında kıyma kullanılır. Ancak patateslisi, peynirlisi de gayet güzel olur. Mayalı çiğ börek sunumunu sade çay ya da ayranla yapabileceğiniz gibi, üzerine sarımsaklı yoğurt ve tereyağında kızdırılmış kırmızı toz biber dökerek de yenmek menüsü olarak tüketebilirsiniz. Bu önerilerin ardından, böreğin yapımına başlayabiliriz. Hepinize kolay gelsin.

Mayalı çiğ börek için gerekli malzemeler
İç harcın malzemeleri
Mayalı çiğ börek nasıl yapılır?

Öncelikle çiğ böreğin hamurunu hazırlamamız gerekir. Bunun için yoğurma kabınızın içine unu, instant mayayı ve tuzu koyarak karıştırın. İnstant maya kullandığımız için önceden kabartmamız gerekmiyor. Buna suyu yavaş yavaş ilave ederek, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. Sizin kullandığınız ölçülerde farklılık olabilir. Bu nedenle suyu içine yavaş ilave edin. Daha sonra hamuru bezelere ayırarak, üzerine bir bez örtün. Bu şekilde hamurun 10-15 dakika mayalanmasını bekleyin.

Bu arada sizde çiğ böreğin iç harcını hazırlayabilirsiniz. Bunun için önce kuru soğanları rendeleyin. Buna kıymayı, tuzu ve baharatları ilave ederek iyice karıştırın. Eğer soğanların suyu harcı biraz sulandırmışsa, içine su ilave etmeyin. Kuru olduysa biraz suyla sulandırmanızı tavsiye ederiz. İç harcımızı hazırladık. Artık mayalı çiğ börekleri hazırlamaya başlayabiliriz.

Hamur bezelerini tabak büyüklüğünde açın. Bunların içine iç harçtan koyarak, börekleri D şeklinde kapatın. Böreklerin ağzını bir kapakla ya da çatalla düzelterek kapatın. Bütün hamuru börek şeklinde hazırlayınca, bunları bir sofra bezinin üzerine koyarak, üzerini örtün. Bu şekilde de böreklerin biraz mayalanmasını beklemelisiniz.

Mayalanması tamamlanan çiğ börekleri tavadaki kızgın yağın içinde arkalı önlü kızartın. Mayalı çiğ börek yanında çayla birlikte güzel bir sunum olacaktır. Sıcak olarak servis yapmanızı tavsiye ederiz.

Afiyet olsun.
" } ] }