{ "title": "Mantarlı Tavuklu Börek", "image": "https://www.borektarifleri.gen.tr/images/mantarli-tavuk-boregi.jpg", "date": "20.01.2024 08:23:44", "author": "Öznur TAŞPINAROĞLU", "article": [ { "article": "
Mantarlı tavuklu börek, doyurucu özelliğinin yanı sıra lezzet bakımından da enfes bir tada sahip olan mantarlı tavuklu börek akşam menüsü olarak da düşünülebilir. Mantar ile tavuk eti birbirlerine çok yakışan iki ayrı lezzettir. Ayrı, ayrı vitamin ve minerallere de sahip olan bu muhteşem ikili, yufka ile birleştiği vakit harika bir börek ortaya çıkıyor. Henüz mantarlı tavuklu börek tarifini denemediyseniz size önereceğimiz tarif ile pratik bir şekilde hazırlayabilirsiniz.

Tavuklu Mantarlı Börek Malzemeleri
Mantarlı Tavuk Börek Nasıl Yapılır?

Mantarlı tavuklu börek için ilk önce bir çay bardağı dolusu ay çiçek yağını yanmaz bir tavanın içerisine alın ve ocağın altını kısık ateş olacak şekilde açın. Yağ fazla ısınmadan içerisine kuru soğanı ince kıyım yapıp ilave edin ve pembeleşene dek kavurun. Soğanlar yeterli kıvama gediğinde tavuk etini iyi bir şekilde yıkayın ve ufak, ufak kesip soğanların içerisine ilave edin. Ocağın üzerinde tavanın sapından tutup ileri geri hareketler yapın ve sote işlemine devam edin. Tavuklar suyunu bırakıp kavrulma aşamasına geçtiğinde içerisine mantarları dilimleyip ilave edin ve tahta kaşık ile malzemeleri karıştırın.

Biberlerin içlerinde bulunan tohumları temizleyip tavaya ilave edin. Birkaç dakika tavanın içerisinde bulunan malzemeleri karıştırın ve domateslerin kabuklarını soyun. Küp olacak şekilde domatesleri doğrayın ve tavaya ilave edin. Akabinde tavanın içerisine diğer kalan baharatları ekleyin ve üzerine tuz ilavesi yapıp tavanın ağzını bir kapakla kapatıp kısık ateşte pişirin.

Malzemeler suyunu çektiğinde tavayı ocağın üzerinden indirip malzemeleri delikli bir kevgirin içerisine boşaltıp birkaç dakika bekletin. Suyu süzülen mantarlı tavuklu iç harcı soğuması için biraz bekletin. Bu aşama da üç yemek kaşığı su ve Ayçiçek yağını bir tabağın içerisine alın fırçayla karıştırın. Bir tane yufkayı tezgâhın üzerine serin ve üzerine sulu karışımdan sürün. Ardından bir tane daha yufkayı ıslak yufkanın üzerine serin ve gül böreği yapar gibi üçgen parçalar kesin. Geniş olan kısımlarına tavuklu mantarlı karışımdan ilave edip rulo şeklinde sarın. Ardından gül şeklini verin ve yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Diğer kalan yufkalara da aynı işlemi uygulayıp üzerlerine yumurta sarısı sürüp 200 derecelik fırına gönderin. Böreklerin üzeri kızarınca fırından alıp sıcak olarak sunum yapın.

Afiyet olsun.
" } ] }