{ "title": "Mantarlı Ispanaklı Börek", "image": "https://www.borektarifleri.gen.tr/images/mantarli-ispanakli-borek-7576.jpg", "date": "19.01.2024 12:03:17", "author": "fikriye öztürk", "article": [ { "article": "Mantarlı Ispanaklı Börek hem yapılışı kolay hem lezzetli olan börek çeşitleri birçok kişi tarafında tercih edilmektedir. Birden fazla börek çeşidi bulunmaktadır. Kişilerin damak tatlarına göre börek çeşitleri farklılık göstermektedir. Yumuşak, gevrek ve çıtır çıtır olan börekler sabah kahvaltıları olmak üzere diğer ara öğünlerde de tercih edilmektedir. Hazır yufka ile yapılabildiği gibi evde hazırlanmış hamurla da yapılabilmektedir. Börek harçları kişilerin isteklerine göre değişmektedir. Kıymalı olabildiği gibi sebzeli, mantarlı ya da iki çeşit sebze karşımı şeklinde de olabilmektedir. Lezzetiyle öğünlerin ayrılmaz parçası olan börek türlerinde biri de mantarlı ıspanaklı börek yapımı da şu şekildedir;

Mantarlı Ispanaklı Börek Malzemeleri
İç harcı için
Mantarlı Ispanaklı Börek Nasıl Yapılır?

İlk öncelikle iç harcını yaparak başlayın. Orta büyüklükte bir tencere bir miktar yağ koyun. Yağın çok ısınmamasına dikkat edin. Daha sonra ısınan yağın üzerine küp-küp doğranmış soğanları ilave edin ve kavurun. Soğanlar pembeleşince üzerine yıkayıp orta büyüklükte doğradığınız mantarları ekleyin ve karıştırın. Mantarlar suyunu bırakacaktır. Mantarlar suyunu çekene kadar kavurma işlemine devam edin. Mantarlar suyunu çekince baharatını, tuzunu ve temizlemiş orta büyüklükte doğranmış ıspanakları ekleyerek karıştırın. Sebzeler yumuşayınca ocağın altını kapatın. Böylece iç harcınız hazır olmuş olacaktır. Daha sonra ilk yufkayı önceden yağlanmış tepsiye yerleştirin. Yufka tepsinin kenarlarından sarkabilir. Yufkanın üzerine hazırladığınız sosu dökün ve ikinci yufkayı da buruşturarak serin. İkinci yufkanın tepsinin dışına sarkmamasını dikkat edin. İkinci yufkanın da üzerine sosu döktükten sonra hazırladığınız iç harcı boşaltın.

Tepsinin her yerine eşit şekilde dağıtın. Daha sonra üçüncü yufkayı tepsiye yerleştirin ve üzerine sosu dökün. Diğer yufkalara da aynı işlemi uyguladıktan sonra kenarlarda sarkan yufkanın kenarlarını tepsinin içine katlayın ve kalan sosu üzerine dökün. İşlemleri bitirdikten sonra yaklaşık yarım saat böreği dinlendirin. Dinlendirdiğiniz böreği daha önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin. Pişirdikten sonra dilimleyerek servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun
" } ] }