{ "title": "Mantarlı Börek Oktay Usta", "image": "https://www.borektarifleri.gen.tr/images/mantarli-borek-oktay-usta.jpg", "date": "23.01.2024 03:32:02", "author": "fikriye öztürk", "article": [ { "article": "
Mantarlı Börek Oktay Usta, Kahvaltıların vazgeçilmezi olan börekler artık günümüzde beş çayları ve diğer ara öğünlerde de tercih edilmektedir. Yapılışının kolay olması ve lezzetli olması nedeniyle bireyler tarafından sıkça tercih edilmektedir. Özellikle sağlıklı beslenmeye dikkat etmeye çalışan kişiler az yağ kullanarak ve sebzeli iç harç kullanarak harika börekler yapabilmektedir. Her damak tadına uygun börek çeşidi bulunmaktadır. Patatesli, peynirli, kıymalı, pırasalı, mantarlı gibi birçok iç harcıyla börek yapılabilmektedir. Günümüzde kişiler birçok yemek tarifini televizyonlar da yayınlanan yemek programların da öğrenmektedir. Bu programlardan biri de Oktay ustanın yemek programıdır. Oktay ustanın mantarlı börek tarifinin yapılışı şu şekildedir;

Malzeme listesi
Yapılışı: Bir tavanın içine sıvı yağı koyun ve hafif kızgın yağın içine önceden temizlenmiş ve küçük küçük doğranmış soğanları kavurun. Kavurma işlemi devam ederken diğer taraftan mantarlı iyice temizleyin ve temizlenen mantarları orta büyüklükte doğrayarak tencereye ilave edin ve karıştırın. Daha sonra üzerine tuzunu ve baharatlarını ekledikten sonra mantarların suyunu çekmesi için tencerenin ağzı açık şekilde kavurma işlemine devam edin. Mantarlar suyunu çekince harcınız hazır olacaktır. Bu işlemi tamamladıktan sonra kremayı hazırlamak için derin bir kabın içine sütü, zeytinyağını ve yumurtaları koyarak iyice karıştırın. Daha sonra bir adet yufkayı buruşturarak önceden yağlanmış tepsiye serin. Üzerine hazırladığınız kremayı dökün. Daha sonra ikinci yufkayı tepsiye serin. Yufkaları tepsiye sığdırmakta zorluk çekiyorsanız parçalayarak tepsiye serebilirsiniz. Her bir yufkanın arasına hazırlamış olduğunuz kremayı sürün. Üçüncü yufkaya da aynı işlemi uyguladıktan sonra mantarlı iç harcı boşaltın ve tepisinin her yerine eşit şekilde dağıtın. Diğer kalan yufkalara da aynı işlemi uyguladıktan sonra en üst kısma da kremayı dökün ve bir fırça yardımıyla yayın. Daha sonra önceden ısıtılmış olan 170 derecelik fırında yaklaşık 30-40 dakika kızarana kadar pişirin. Pişirdikten sonra dilimleyerek servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }