{ "title": "Makarnalı Su Böreği", "image": "https://www.borektarifleri.gen.tr/images/makarnali-su-boregi-tarifi.jpg", "date": "20.01.2024 18:45:02", "author": "fikriye öztürk", "article": [ { "article": "Makarnalı Su Böreği, Sabah kahvaltılarının vazgeçilmezi olan ve ara öğünlerde de yiyebileceğimiz börekler günümüzde de birçok kişi tarafından tercih edilmektedir. Hem yapılışının kolay olması hem de lezzetli olması birçok kişi tarafından tercih edilme nedenleri arasındadır. Birden fazla börek çeşidi bulunmaktadır. Sebzeli, kıymalı ya da peynirli olmak üzere her damak tadına uygun börekler bulunmaktadır. Börekler hazır yufkadan yapıldığı gibi evde hazırlanan börek hamurlarıyla da yapılmaktadır. Börek yapımı için kullanılan malzemeler çeşitlilik göstermektedir. Son zamanlarda iki çeşit malzeme karıştırılarak börek yapılmaktadır. Bunlardan biri de makarnalı su böreğidir. Yapılışı şu şekildedir;

Makarnalı Su Böreği Malzemeleri
Makarnalı Su Böreği Sosu için
Makarnalı Su Böreği Üzeri için
Makarnalı Su Böreği Nasıl Yapılır?

Öncelikle makarnayı haşlamak için orta boy bir tencereye sıcak su koyarak kaynatın. Kaynayan suyun içine makarnanızı boşaltın ve üzerine bir yemek kaşığı tuz atın. Makarnalar haşlandıktan sonra süzün ve geniş bir kabın içinde alın. Diğer taraftan bir tavanın için de tereyağını eritip makarnanın içine katın. Tereyağı ile makarnayı karıştırdıktan sonra bir çatal yardımıyla peyniri ezerek makarnanın içine ilave edin. Daha sonra tuzunu ve ince kıyılmış maydanozları ilave ederek karıştırın. Börek için kullanılacak iç harcı hazırladıktan sonra sosu için derin bir kabın içine sos malzemelerini koyarak iyice karıştırın. Daha sonra bir adet yufkayı daha önceden yağlanmış tepsiye serin. Yufkanın kenarları dışta kalacak şekilde olmasına dikkat edin. Yufkayı tepsiye serdikten sonra hazırladığınız sosu dökün ve bir fırça yardımıyla tepsinin her yerine eşit şekilde yayın. Daha sonra ikinci yufkayı serin ve üzerine sosu dökün. Sosu döktükten sonra hazırladığınız iç harcı boşaltın. İç harcın üzerine üçüncü yufkayı serin ve üzerine sosunu dökün. Dördüncü yufkayı da ekledikten sonra kenarda kalan yufkaları tepsinin üzerini kapatacak şekilde içe alın. Kalan sosu üzerine dökün ve tereyağını parçalayarak koyun. Bütün İşlemler bittikten sonra ortalama yarım saat buzdolabında bekletin. Dinlendirdikten sonra önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Pişirme işlemi bittikten sonra servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }