{ "title": "Makarnalı Börek Oktay Usta", "image": "https://www.borektarifleri.gen.tr/images/makarnali-borek-oktay-usta.jpg", "date": "19.01.2024 13:10:46", "author": "ömür patat", "article": [ { "article": "Makarnalı börek Oktay usta tarafından oldukça güzel anlatılmaktadır. Alanında Uzman olan Oktay usta makarnalı börek tarifinde de püf noktalara değinmiş ve kendine has yöntemler ile anlatmıştır. Oktay ustanın mutfağından makarnalı börek tarifi şöyledir;

Makarnalı Börek Oktay Usta malzemeleri
Makarnalı Börek Oktay Usta Nasıl Yapılır?

İlk olarak yarım paket makarnamız hazırlanır. Daha sonra aynı makarna yapıyor gibi makarna haşlanır. Daha sonra güzelce süzülerek kenara konulur. Maydanozlar yıkanır ve taze peynir içine konularak ezilmesi yapılır. Makarna böreği için sos hazırlamak gerekir sos ise yumurta, su, süt, sıvı yağ bir kâse içine eklenir ve iyice karışacak şekilde çırpma yapılır. Yufkalar parçalanır. İlk olarak tüm yufka en alta konulur. Onun üstü 2 parçaya ayrılır ve onun üstü de 4 eşit parçaya ayrılır. Pişirilecek olan tepsinin içerisine sıvı yağ dökülür ve taban kısmı yağlanmış olur.

Yufkalardan bir tanesini tepsi üzerine koyalım ve fazlalığı dışarı doğru bırakın. Hazırlanan sos ilk yufka üzerine dökülerek yedirilmesi sağlanır ve arkasına diğer yufkamız yarıya bölünerek diğer yarısı kırıştırılır tepsiye eşit şekilde yerleştiriniz. İç olarak hazırladığımız makarnayı yufka içine dağıtalım ve üzerine sosu gezdiriniz. Daha sonra diğer içimiz maydanozlu peyniri de aynı şekilde eşit miktarda yufka üzerine dağıtın. Daha sonra ise kenarlarda kalan yufkalar tepsi içerisine doğru verilir ve bu yufkaların üzerine iç ve sos eklenir. Bu işlemden sonra makarnalı böreğimizin iç kısmı halledilmiş olur. Fırına vermeden önce üzerine fırça ile yumurta sürün ve susamı da dökülerek 200 derece ayarında olan fırına verilir. Alt ve üst kısmı kızardıktan sonra böreğimiz hazır hale gelecektir. Pişme işlemi bittikten sonra biraz dinlendikten sonra servis edilmeye hazırdır. Oktay ustanın pratik bu tarifi karışık görünse de bir kere yapılmayla çok rahatlıkla öğrenilecektir.

Afiyet olsun.
" } ] }