{ "title": "Makarna Böreği", "image": "https://www.borektarifleri.gen.tr/images/makarna-boregi.jpg", "date": "19.01.2024 22:25:23", "author": "mustafa kaya", "article": [ { "article": "
Makarna böreği, su böreği tadında ve görüntüsünde harika bir tariftir. İç malzemeyi zenginleştirmeniz mümkündür. Kıymalı, ıspanaklı, peynirli veya pastırmalı iç malzemeyle yapabilirsiniz. Her kesimden insanın damak zevkine hitap eden, hazırlanışı kolay, çat kapı eve gelen misafirinize çayın yanında ikram edebileceğiniz bir börek türüdür.

Makarna böreği tarifinin malzemeleri
Makarna böreği nasıl yapılır?

İlk önce tencere içine makarnalar atılarak iyice haşlanır. Bir kâse icerisinde süt, yumurta ve sıvıyağ güzelce karıştırılır. Tepsiyi alarak önce içini yaglarız. İlk yufka yaprağını tepsinin kenarlarından taşacak şekilde yerleştiririz. Yufkanın üstüne hazırladığımız sıvı karışımı şöyle bir gezdirelim. İkinci yufkayı kıvrımlı olmak koşuluyla üzerine koyalım, yine üstüne sıvı karışımdan gezdirelim. Haşladığımız makarnanın suyunu süzerek yufkanın üzerine dökelim. Tepsinin her bölgesine güzelce makarna yı yayalım. Diğer yufkayı alıp parça parça üstüne örtelim. Üzerine aynı şekilde sıvı karışımda ekleyelim. Üçüncü katımızın üzerine peyniri ufak parçalar halinde koyalım. Son yufkayıda üzerine koyarak tepsinin kenarlarından sarkan parçaları üzerine yerleştirelim. Böreği istediğimiz şekilde keserek kalan sıvı karışımınıda üstüne dökelim. Daha önce 200 derecede ısıttıgımız fırına atalım ve güzelce kızarana kadar pişirelim. Böylece makarna böreğimiz servise hazır olmuş olur.

Afiyet olsun.
" } ] }