{ "title": "Lor Peynirli Börek", "image": "https://www.borektarifleri.gen.tr/images/lor-peynirli-borek.jpg", "date": "20.01.2024 14:28:50", "author": "fikriye öztürk", "article": [ { "article": "Lor Peynirli Börek, Pazar kahvaltılarının vazgeçilmezi olan börekler günümüzde bütün öğünler de tercih edilmektedir. Hafif olması ve yapılışının kolay olması bütün bireyler tarafından tercih edilmektedir. Özellikle hafif olması da tercih edilme nedenleri arasındadır. Bütün damak zevkleri için börek çeşitleri bulunmaktadır. Böreklerin iç harçları kişilerin damak zevklerine göre değişmektedir. Kıymalı, ıspanaklı, pırasalı, patatesli gibi birçok çeşidi bulunmaktadır. Börekler tepsi böreği ya da sarma şeklinde yapılmaktadır. Ayrıca börek yapımında hazır yufka ve evde hazırlanmış hamurlarda kullanılabilir. Son zamanlarda tercih edilen börek türlerinden biri de lor peynirli börektir. Lor peynirli börek yapımı şu şekildedir;

Lor Peynirli Börek malzemeleri
Lor Peynirli Börek Sosu için
Lor Peynirli Börek Üzeri için
Lor Peynirli Börek Nasıl Yapılır?

Böreğin iç harcını hazırlama çok zamanınızı almayacaktır. İlk öncelikle bir kabın içinde lor peynirini koyun ve için önceden temizlenmiş ve ince kıyılmış maydanozları ilave edin. İç harcını hazırlanmış oldu. Daha sonra yufka katlarının arasında kullanmak için sosunuzu hazırlayın. Sos için bir kaba süt, sıvı yağ ve 1 adet yumurtayı kırarak karıştırın. Bütün işlemleri tamamladıktan sonra yufkanın birini önceden yağlanmış tepsinin içine serelim. Daha sonra yufkanın üzerine hazırlamış olduğunuz sosu dökün ve tepsinin her yerine yayın. Üzerine ikinci kat yufkayı koyun ve yine sosu üzerine dökün. Üçüncü kat yufkayı tepsiye serin ve sosunu döktükten sonra hazırlamış olduğunuz iç harcını tepsinin her yerine eşit olacak şekilde dağıtın. İç harcın üzerine dördüncü kat yufkayı ekleyin ve sosunu dökün. Diğer yufkalara da bu işlemi uygulayan. Son yufkayı da tepsiye yerleştirdikten sonra üzerine sosunu çörek otunu serpiştirin. Daha sonra önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından çıktıktan sonra dilimleyerek servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }