{ "title": "Laz Böreği", "image": "https://www.borektarifleri.gen.tr/images/laz-boregi.jpg", "date": "21.01.2024 07:17:30", "author": "mustafa kaya", "article": [ { "article": "

Laz böreği, Adından da anlaşılacağı gibi Karadeniz bölgesine ait bir tatlıdır. İki çeşidi vardır. Biri şerbetli diğeri ise pudra şekerli olanıdır. Her kesimden insanın damak zevkine uygundur. Aşağıda vermiş olduğumuz tarif şerbetli laz böreği tarifidir.

Laz böreği için lazım olan malzemeler
Muhallebisi için malzemeler
Şerbeti için malzemeler
Laz böreği nasıl yapılır?

İlk olarak muhallebimizi hazırlayalım. Bir tencerenin içine sekiz bardak sütümüzü koyalım. Üzerine de şekerimizi ekleyelim. Ocakta kısık ateşte kaynamaya bırakalım. Daha sonra yufkalarımızın içine sürmek için tereyağı eritilir. Diğer taraftan bir kap içinde toz şeker ve su ile şerbeti hazırlanır. Tepsi içine her katına tereyağı sürülmek şartıyla altı adet yufka üst üste dizilir. Muhallebi için bir kap içerisine yumurtaların sarısı, pirinç unu, nişasta, tuz ve karabiber konularak, ısıtılan sütün içine konulur. Muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak ısıtılır. Daha sonra hazırlanan yufkanın üzerine aktarılır. Geriye kalan yufkaları da her katına gene eritilmiş tereyağı dökülerek üzerine dizilir. En son kalan tereyağı üzerine dökülerek iri kareler halinde kesilir. Önceden 180 derecede ısıtılan fırına atılarak nar gibi kızarana kadar pişirilir. Son olarak üzerine soğuk şerbeti dökeriz. Böylece laz böreğimiz hazırlanmış olur.

Afiyet olsun.
" } ] }