{ "title": "Lavaştan Börek", "image": "https://www.borektarifleri.gen.tr/images/lavas-boregi(1).jpg", "date": "20.01.2024 12:43:17", "author": "Hüsnüye Yılmaz", "article": [ { "article": "Lavaştan Börek farklı börekler denemek isteyenler için leziz bir börek tariftir. Evde rahatlıkla hazırlayabileceğiniz bir börek olmasının yanı sıra kahvaltı sofralarında ailenize sunabileceğiniz pratik bir börek olması bakımından da bu lezzetli tarifi mutlaka denemelisiniz. Yufka ile börek yapmak kadar kolay olan bu tarif sayesinde mutfakta ne kadar marifetli olduğunuzu da misafirlerinize gösterebilirsiniz.

Lavaştan Börek Malzemeleri
İç harcı için.
Lavaştan Börek Nasıl Yapılır?

Öncelikle lavaşı ıslatmak için ihtiyacımız olan sosu hazırlıyoruz. Bunun için süt, sıvı yağ ve yumurtayı iyice çırpıyoruz. Bu malzemeler birbirine daha iyi karışsın diye önce yumurtayı tek başına çırpıp sıvı malzemeleri daha sonra eklemenizin faydasını görebilirsiniz. Sos hazır olduktan sonra iç harcımızı hazırlıyoruz. Maydanozları incecik kıydıktan sonra peyniri de ekleyerek iyice harmanlıyoruz.

Sos ve iç harcımız hazır olunca börek yapımına başlıyoruz. İlk lavaşı tereyağı ile yağladıktan sonra geniş bir tavaya yerleştiriyoruz. Hazırladığımız sostan üzerine bolca sürdükten sonra ikinci lavaşı da üzerine seriyoruz. İkinci lavaşın üzerine de bol sos sürdükten sonra peynirli maydanozlu harcın tamamını lavaşın üzerine yayıyoruz. Üçüncü lavaşı yerleştirip tekrar sosla iyice ıslıyoruz. Dördüncü lavaşı da ekleyip kalan sosun tamamını üzerine döktükten sonra büyük gözlü ocakta kısık ateşte böreği pişmeye bırakıyoruz. Arada lavaşın altta kalan kısmının pişip pişmediğini kontrol ediyoruz. Alt kısmı bitince en üstteki lavaşı da tereyağı ile yağlayıp bir tabak ya da başka bir tava yardımıyla çeviriyoruz. Her iki tarafı da kızardıktan sonra sıcak şekilde böreği servis ediyoruz.
" } ] }