{ "title": "Lavaş Böreği", "image": "https://www.borektarifleri.gen.tr/images/lavas-boregi.jpg", "date": "21.01.2024 06:58:47", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "
Lavaş böreği, aynı tava böreğine benzer pratik bir tariftir. Çayın yanına kendinizi bile şımartmak için hemen yapabileceğiniz lezzetli bir börektir. Evde hazır lavaşlarınızı varsa, hiç düşünmeden bu böreği yapmanızı tavsiye ederiz. Diğer böreklerden farklı bir lezzeti olmadan, zorlanmadan hazırlayacağınız bu tarife belki de abone olursunuz. Birlikte lavaş böreğinin nasıl yapıldığına, neler kullanıldığına bir göz atalım isterseniz. Sabah kalkınca ilk işimiz bu tarifi yapmak olsun.

Lavaş böreği için gerekli malzemeler
Lavaş böreği nasıl yapılır?

Öncelikle böreği pişireceğiniz 26-28 cm çaplı bir tavayı yağlayın. Bir kâsenin içinde yumurtayı, sütü ve sıvı yağı iyice karıştırın. Bu börekte kullanacağımız sostur. Lavaşın ilkini kenarlı bir tepsiye alarak, bunu hazırladığınız sosla iyice ıslatın. Daha sonra lavaşın üstüne rendelenmiş kaşar peynirinden ve lordan koyun. İsterseniz bir kâsede lor peyniriyle, kaşar peynirini karıştırın. Biraz da karabiber ilavesi yapabilirsiniz. Üzerine ikinci lavaşı koyun. Yine buna da sostan sürerek, kaşar peyniri, lor karışımından serpin. Son lavaşı bunun üzerine koyarak, börek sosunun kalanını üzerine yayarak dökün. Bir süre bu şekilde bekleyerek, lavaşların sosu içmesini sağlayın. Daha sonra yağlanmış tavanın içinde lavaş böreğini kısık ateşte pişirin. Bir tarafı kızardığında, bir tabakla böreğin diğer tarafını çevirebilirsiniz. Lavaş böreğini sıcak ya da ılık servis edebilirsiniz. Hem pratik hem de lezzetli böreği beğeneceksiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }