{ "title": "Kuru Börek", "image": "https://www.borektarifleri.gen.tr/images/kuru-borek.jpg", "date": "19.01.2024 07:43:51", "author": "Emrah Bulut", "article": [ { "article": "Kuru börek, Bütün insanların börek tarifleri arasında ilk tercihi olmaktadır. Bayanların hazırlamış olduğu toplantılarda, özel günlerinde vazgeçmedikleri börek çeşidi olarak çayın yanında kuru börek olmaktadır. Kuru börek daha çok doymak için değil atıştırmalık bir yiyecek şeklinde tüketilmesi için yapılır. Akşam çaylarının yanında kesinlikle olması gerekmektedir. Çıtır çıtır bir börk çeşidi olan kuru börek harika ve nefis bir tat oluşturmaktadır. Kuru börek tarifini, yapılışını, içeriğinde kullanılmakta olan malzemeleri merak eden kişiler börek tarifini yaparken kendi mutfaklarında bize eşlik edebilirler. Bu böreğin malzemeleri de oldukça ekonomik olmaktadır. Yani herkesin kolaylıkla yapabileceği bir börek tarifidir. Kolay gelsin.

Kuru Börek Malzemeleri

Hamur malzemeleri:
İç malzemesi
Üzeri için kullanılan malzemeler
Kuru Börek Nasıl Yapılır?

Kuru börek tarifinin hazırlanışına ilk önce 1 yumurta, 1 çay bardağı sıvı yağ, 2 çay bardağı süt ve tuzu önceden hazırlanmış olan karışım kabına alarak güzelce karıştıralım. Hazırlanan karışıma 3 bardak un ekleyip yoğurmaya başlayalım. Kaba yavaş yavaş un ekleyerek iyice yoğuralım. Hamur kulak memesi kıvamında olmalıdır. Daha sonra bu hamuru ilk önce 3 eşit parçaya bölelim. Sonra böldüğümüz her bir parçayı da 8 adet eşit bezeye bölelim ve toplamda 24 adet eşit beze oluşturalım. Her bezeye nişasta serperek bir çay tabağı büyüklüğünde bezeleri yufka haline getirelim. İnce olması oldukça önemlidir. Nişasta yardımı ile açtığımız sekiz adet hamur bezesini üst üste koyalım. Böylece sekiz katlı üç parça elde etmiş olduk. Üç katın hepsinin kenar kısmına elle bastıralım hamur kaymasın diye. Üçünü de baklava hamuru açar gibi o büyüklükte açalım. Açtığımız hamurları ortadan ikiye bölelim. Malzeme listesinde bulunan beyaz peyniri ve kaşar peyniri rendeden geçirelim ve açılan yufkanın iç malzemesi olarak kullanalım. Yani rendelenen peynirleri yufkanın içine serpiştirelim. Hazırlanan böreği de rulo şeklinde saralım. Hazırlanan börek rulosunu bıçakla 4-5 parçaya ayıralım. Yapılan işlemleri diğer hamurlara da uygulayalım. Börekleri iyice yağlanmış olan tepsiye güzelce dizelim. Fırınımızı 180 derecede ısıtalım. Bizde fırın ısınana kadar hazır olarak bekleyen margarini ve tereyağını eritelim. Eritilen margarin tereyağı karışımını börek tepsisinin üzerinde gezdirelim. Isınan fırın içerisine börek tepsisini sürelim ve yarım saat sonra tepsiyi fırından alalım. Kuru börek soğuması için 45 dakika bekletilir, zaten börek içi sıcak olacağından dolayı fazla soğumayacak ılık olarak servise sunabilirsiniz.
" } ] }