{ "title": "Kürt Böreği Tarifi Oktay Usta", "image": "https://www.borektarifleri.gen.tr/images/kurt-boregi-tarifi-oktay-usta.jpg", "date": "19.01.2024 16:44:57", "author": "Emrah Bulut", "article": [ { "article": "
Kürt böreği tarifi Oktay usta, herkesin afiyetle tüketmiş olduğu harika bir börek tarifi olarak bilinmektedir. Kürt böreği Osmanlı döneminden bu yana sofralarda yerini bulmuştur ve sofralardan hiçbir zaman yerini kaybetmemiştir. Kürt böreğinin yapılışında böreğin içerisinde kullanılan malzemeler böreğin çıtır çıtır olmasına olanak sağlamaktadır. Kürt böreği hamurunun ince olarak açılması bu böreğin daha iyi kızarmasına olanak sağlamaktadır. Kızaran börekler oldukça lezzetli bir tat oluşturmaktadır. Kürt böreği tarifi Oktay usta çayın yanında, öğün aralarında, atıştırmalık olarak, misafirlere servis edilerek afiyetle tüketilmektedir. Bu böreği yiyen herkes böreğe hayran kalır. Yani misafirleriniz, aileniz bu böreği yediğinde sizden tekrar yapmanızı isteyecektir. Hadi kolları sıvayarak işe koyulalım kolay gelsin.

Kürt Böreği Tarifi Oktay Usta Malzemeleri
Üzeri için
Hazırlanışı: Kürt böreği tarifi Oktay usta tarifine ilk önce unu geniş bir kaba alarak başlayalım. Kap içerisine biraz un koyulur ve unun ortası havuz gibi açılır. Undan oluşturulan havuzun içerisine yoğurt, yumurta, sıvı yağ koyularak en son unun üzerine kabartma tozu eklenir. Unun içerisine eklenmiş olan bütün malzemeler güzelce karıştırılır. Hamurun kıvamı çok önemlidir. Kürt böreğinin hamuru kulak memesi kıvamında olmalıdır. Yapılan hamur sert olursa eğer hamura su ilavesi yapılarak hamurun istenilen kıvamı oluşturması sağlanır. Hazırlanan hamur kulak memesi kıvamına geldiğinde hamurun üzeri bir bez ya da havluyla kapatılarak 30 dakika mayalanması için beklenir. İyice mayalanan hamurdan bir beze böreğin üzerinin kapatılması için bekletilir. Geriye kalan hamurdan eşit olarak 20 beze oluşturulur. Hamur bezeleri tabak büyüklüğünde açılır. Açılan hamurların üzerine oda sıcaklığında eritilen yağ fırça yardımıyla sürülerek yufkalar üst üste koyulur. Bütün bezeler yağlanır ve üst üste koyularak güzelce açılır. En sona bırakılan yani ilk ayrılan hamur bezesi büyükçe açılır. Bir tepsi büyüklüğünde açılan hamur bezesine eritilen yağdan biraz sürülerek rulo oluşturulur. Hazırlanan börek rulosu 3 eşit parçaya bölünerek buzdolabında 45 dakika kadar dinlendirilir. Hamurların üzerine elle bastırılarak yassı bir hale getirilir. Hamurlar tepsi büyüklüğünde açılır. Hamurların üstüne biraz daha eritilmiş olan yağ sürülerek üzerine pudra şekerinden serpilir. Kalan bütün hamurlara da aynı şekilde işlem uygulanır. En son kapak olarak ayırdığımız hamur ince bir şekilde açılarak kapak şeklinde tepsiye kapatılır. Önceden 170 derecede ısıtılan fırına börek tepsisi sürülür. Fırına sürülen böreğin üstü kızarana kadar pişirilir. Güzelce pişen Kürt böreği soğuması için bir kenara alınır ve soğuduğunda servise sunulur. Kürt böreği tarifi Oktay usta afiyetle tüketeceğiniz bir tarif oluşturmuştur.

Afiyet olsun.
" } ] }