{ "title": "Kürt Böreği Nasıl Yapılır", "image": "https://www.borektarifleri.gen.tr/images/kurt-boregi(1).jpg", "date": "19.01.2024 19:35:07", "author": "tuğba arslan", "article": [ { "article": "Kürt Böreği Nasıl Yapılır, Asıl adı kesilirken çıkardığı sesten dolayı küt böreği olan, ama zamanla söylenişi değişerek Kürt böreği diye telaffuz edilen ve her ilçede kolay kolay bulunmayan Kürt böreğinin yapılışı ise şu şekildedir:

Kürt Böreği İçin malzemeler
Kürt Böreği Üzeri için
Kürt Böreği Nasıl Yapılır?

İlk olarak, derin bir kabın içine un koyulur ve ortası havuz şeklinde açılır. Unun açılan ortasına yoğurt, 2 adet yumurta ve sıvı yağ koyulur. Unun üzerine kabartma tozu serpilir ve ilk önce havuzun iç kısmı sonra da dış kısmı karıştırılarak iyice yoğrulur. Hamurun yumuşak, kulakmemesi kıvamında olması gerekmektedir, bu yüzden hamurun sert olması halinde üzerine biraz ılık su ilave edilebilir. Hazır olan hamurdan bir parça, daha sonra üzerine kapatmak için ayrılır ve kalan hamurdan 20 parça koparılarak yuvarlanır. Hamurlar yarım saat dinlendirildikten sonra hafif unlanarak tatlı tabağı büyüklüğünde olana dek açılır ve açılan tüm hamurlar, aralarına fırça yardımıyla yumuşak yağ sürülerek üst üste koyulur. Yağlanan ve üst üste dizilen 20 adet hamur merdane ile tek seferde ve tepsi büyüklüğüne gelene dek açılır. Açılan hamurun üzerine biraz daha yağ sürülür ve sıkı bir şekilde sarılarak rulo şekline getirilir. Hazırlanan rulo şeklindeki hamur 3 parçaya ayrılarak, 1 saat daha buzdolabında bekletilir. Dinlenen hamurlar buzdolabından çıkartılır ve üzerine bastırıldıktan sonra tepsi büyüklüğünde açılır ve tepsiye alınır. 3 hamura da aynı işlem uygulandıktan sonra, üzerine biraz daha margarin sürülür ve pudra şekeri serpilir. En üst kısım için ayrılan hamur parçası ince bir şekilde açılır ve kapak şeklinde en üste serilir. Hazırlanan Kürt böreği, önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Pişen Kürt böreği dikdörtgen şeklinde kesilir ve üzerine bol pudra şekeri serpilerek servis edilir.

Afiyet Olsun.
" } ] }