{ "title": "Kurabiye Börek Tarifleri", "image": "https://www.borektarifleri.gen.tr/images/kurabiye-borek-tarifleri.jpg", "date": "21.01.2024 01:28:48", "author": "Gülşah Bulut", "article": [ { "article": "
Kurabiye Börek Tarifleri, İlk olarak kurabiye ve börekler günümüzde tüm kadınların vazgeçilmezidir. Bayanlar toplantılarında, günlerinde, mevlütlerinde bir tek vazgeçmedikleri şey çayın yanında börek ve kurabiyeleri olmaktadır. Börek ve kurabiyeler daha çok doymak için değil çerez şeklinde tüketilmesi için yapılır. Akşam çaylarında özellikle bulundurulur. Fakat bu tür yiyecekleri diyetisyenler akşamları çok tavsiye etmese de bizlerin vazgeçilmezi olduğu için çok takmamakta ve kilo almaya devam etmekteyiz. Birkaç kurabiye börek tarifleri vereceğim hem sizler için pratik hem de oldukça yapılışı kolay olduğu gibi çok masraflı olmayan tarifler paylaşacağım.

Çokokremli kurabiye malzemeleri
Hazırlanışı: İlk olarak oda sıcaklığında eritilen tereyağını şeker ile derin bir kabın içerisine alarak yoğurmaya başlanır. Biraz karışı sağlandıktan sonra yumurtayı, sıvı yağ, tuz, sirke, vanilya ve kabartma tozunu ekleyelim. Nişastayı da ekledikten sonra azar azar un eklenerek hamur yoğurulmaya devam edilir. Hamurunuz ele yapışmayacak şekle gelmelidir. Daha sonra hamuru üç eşit parçaya bölelim. İlk parçayı iki yağlı kâğıt arasına koyarak bir yemek tabağı büyüklüğünde açılır. Daha sonra düzgün çıkması için tabak kullanarak kenarları kesilir hamurun ve tam yuvarlak şekil çıkartılır. Açılan bu hamuru 8 eşit üçgen parçalara bölelim. Bölünen her üçgenin geniş kısmına 1 tatlı kaşığı çokokrem koyalım ve rulo şeklinde saralım. Ayrıca yağlı kâğıt serdiğimiz bir tepsiye dizelim. Daha sonra bütün hamurlar bu işlemden geçtikten sonra fırına koyalım ve pişirelim. Üstü hafif pembeleşince fırını kapatalım ve açmadan 5 dakika boyunca içerisinde bekletelim. İsteğe bağlı olarak sıcak sıcak üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz. Soğuduktan sonra ikram edilir.

Çikolata kahveli kurabiye malzemeleri
Üzerine
  • Damla çikolata
Hazırlanışı: İlk olarak tereyağı ve çikolatayı benmari usulü eritilir. Un hariç diğer malzemeleri ayrı bir kabın içerisinde karıştırarak çikolatalı tereyağı ile karıştıralım. Unu azar azar ekleyerek yumuşak bir hamur yoğuralım. Daha sonra yoğurulan hamurdan küçük yuvarlak toplar şeklinde parçalar koparalım. Kurabiyelerin üste gelen tarafını damla çikolataya batıralım. Daha sonra yağlı kâğıt serdiğimiz tepsiye dizelim. Fırına koyarak pişirelim ve üzeri pembeleşince fırından alalım. 2 saat dinlendirdiğimiz kurabiyeleri servis yapalım.

Afiyet olsun.

" } ] }