{ "title": "Krepli Börek", "image": "https://www.borektarifleri.gen.tr/images/krepli-borek(1).jpg", "date": "20.01.2024 12:42:02", "author": "esma kaya", "article": [ { "article": "Krepli börek, börek tadında az malzemeli harika bir lezzet olan krepli böreğin tarifini paylaşalım sizlerle.

Krepli börek için gerekli malzemeler
Krepli Börek Nasıl Yapılır?

Bir yumurtayı bir kaba alıp güzelce çırpalım süt ve tuzu da ilave edip karıştırmaya devam edelim. Son olarak unu ive edip top top kalmamasına dikkat ederek iyice karıştıralım. Eğer un top top olursa mikserle de çırpabiliriz. Krep hamurumuzu hazırladıktan sonra krep tavamıza çok miktarda sıvı yağ döküp tavanın her tarafına yayılmasını sağlıyoruz yağımız kızdıktan sonra krep hamurumuzdan bir kepçe yardımıyla tavamıza boşaltıyoruz yaklaşık iki dakika sonra krepimizi ters çeviriyoruz. Daha sonra her iki tarafı pişen krepimizi tavadan alıp içine kare şeklinde kestiğimiz salam ve kaşarlardan koyuyoruz ve güzelce katlıyoruz. Katladığımız krepleri başka bir tavaya koyup üzerine tereyağımızdan koyup tereyağımız eriyene kreplerimiz güzelce iki taraflı olarak kızarana kadar pişiriyoruz. Son olarak servis tabağımıza alıp sıcak olarak ikram edebiliriz.

Afiyet olsun.
" } ] }