{ "title": "Krepli Avcı Böreği", "image": "https://www.borektarifleri.gen.tr/images/krepli-avcı-boregi-tarifi.jpg", "date": "20.01.2024 09:00:50", "author": "tuğba arslan", "article": [ { "article": "
Krepli Avcı Böreği, kıymalı yerine tavuklu harç ile de yapılabilen oldukça lezzetli bir börek çeşididir. Avcı böreği ayrıca, özel davetlerin ve düğün organizasyonlarında ara sıcakların da vazgeçilmezidir. Bu sebeple de bu yazımda sizler için krepli avcı böreğinin yapılışını yazdım. Bu iştah kabartan böreği denemek isteyenlere şimdiden kolay gelsin.

Krepli Avcı Böreği Malzemeleri

Krep Hamuru için
İç harcı için
Pişirmek için
Sosu Hazırlamak için
Krepli Avcı Böreği Nasıl Yapılır?

Krepli avcı böreğinin krep hamurunu hazırlamak derin bir kap içerisine un, yumurta ve süt iyice çırpılır. Bir tava içerisine çok az sıvıyağ koyularak, hazırlanmış olan karışımdan bir kepçle eklenir ve ara ara çevrilerek pişirilir. İç harcını hazırlamak için bir tava içerisine çok az sıvı yağ koyulur ve üzerine önceden küçük doğranmış soğan eklenerek, pembeleşinceye dek kavrulur. Kavurma işleminden sonra soğanlara önce kıyma eklenir ve biraz daha kavrulur. Daha sonra, yıkanıp ince ince doğranmış biberler ile bezelye ve baharatlarda eklenip karıştırarak kavurma işlemine son verilir. Kreplerin bir ucuna önceden hazırlanmış ve soğumuş olan iç harçtan yaklaşık 2 çorba kaşığı koyulur ve kenarları içe doğru katlanarak rulo olacak şekilde sarılır. Tüm kreplere aynı işlemler yapıldıktan sonra, bir kâse içerisine yumurtalar kırılıp çırpılır. Krepler önce yumurtalara sonra da mısır ununa batırılır. Tavaya sıvıyağ koyularak iyice kızdırılıp, hazırlanan krepli avcı börekleri ara ara çevrilerek iyice kızartılır. Kızaran börekler servis tabağına alınır. Sos malzemesi için, ayrı bir tavaya zeytinyağı ile salça koyulur ve iyice kavrulduktan sonra domates ve kekik eklenerek pişirilir. Hazırlanan sos, servis tabağındaki avcı böreklerinin yanına koyularak sıcak olarak servise sunulur.

Afiyet olsun.
" } ] }