{ "title": "Kremalı Börek", "image": "https://www.borektarifleri.gen.tr/images/kremali-borek.jpg", "date": "20.01.2024 07:35:42", "author": "Emrah Bulut", "article": [ { "article": "Kremalı börek, oldukça lezzetli olan ve kremanın böreğe oluşturduğu eşsiz lezzetten dolayı harika bir tat meydana getiren börek olarak bilinir. Kremalı börek sabah kahvaltılarında kahvaltı sofralarına eşlik eden harika bir tattır. Krema böreğin daha lezzetli ve çıtır çıtır olmasına olanak sağlar. Gerçekten de kremalı börek ağza alındığında çıtır çıtır gevrek bir şekilde olduğunu belirtir. Kremalı börek özellikle özel günlerde ve bayanların düzenlediği özel günlerde lezzetle tüketilir. Benim en fazla tükettiğim börek olan kremalı börek gerçekten de vazgeçilmez olan eşsiz bir lezzet olarak çay keyfi yaparken çayın yanına eşlik eder. Şimdi kolları sıvayarak işe koyulalım hepinize kolay gelsin.

Kıymalı Börek Malzemeleri
Kremalı Börek Sosu için
İç Malzemesi
Kremalı Börek Nasıl Yapılır?

Kıymalı börek tarifine ilk önce ıspanakları ayıklayıp güzelce yıkayarak başlayalım. Ayıklanıp bol suyla güzelce yıkanan ıspanakları doğrama tahtasına alarak küçük küçük doğrayalım. Doğranan ıspanakları bir kaba alalım ve bir kenarda bekletelim. Kuru soğanların kabuklarını soyalım ve doğrama tahtasına alarak yemeklik doğrayalım. Sonra soğanları önceden hazırlanan bir tavaya alıp pembeleşinceye kadar kavurup ıspanakları da ekleyelim. Ispanaklar hafif kavrulduğunda ocaktan alarak soğumaya bırakalım. Son olarak tuzu, naneyi, kırmızı biberi, karabiberi ve rendelenen peyniri ekleyelim ve güzelce karıştıralım. Küçük bir tepsiye yağ sürelim 1 adet yufkayı üzerine serelim. Sonra krema, süt, yumurta ve sıvı yağ ile hazırladığımız sosu yufkanın üzerinde gezdirelim. Diğer yufkayı ikiye bölelim ve yarısını sos malzemesiyle güzelce buladıktan sonra soslanan yufkayı parça parça edip tepsi üzerindeki yufkanın üzerine yayalım. Üzerine ıspanaklı karışımın yarısını ekleyelim. Kalan yufkayı ve ıspanaklara da aynı şekilde hazırlayarak tepsinin yanlarından fazla olan yufkayı tepsinin içine kapatalım ve kalan sosu da fırçayla yufkaya sürelim. Bütün yufkalara aynı işlemi uygulayalım. Yufkalar hazır olduğunda önceden 170 derede ısıtılmış olan fırında böreklerin altı ve üstü kızarana kadar pişirelim ve piştikten sonra fırından çıkaralım. Soğuyan börekleri dilimleyerek servise sunalım.

Afiyet olsun.
" } ] }