{ "title": "Közlenmiş Patlıcanlı Börek", "image": "https://www.borektarifleri.gen.tr/images/kozlenmis-patlicanli-borek.jpg", "date": "19.01.2024 07:31:33", "author": "fikriye öztürk", "article": [ { "article": "Közlenmiş Patlıcanlı Börek, Günümüzde hemen hemen her öğünde tercih edilen yiyeceklerden biri de börek çeşitleridir. Hafif olması ve sağlıklı olması nedeniyle birçok kişi tarafından tercih edilmektedir. Özellikle yapımının kolay olması da kişiler arasında tercih edilme nedenleri arasındadır. Birçok börek çeşidi bulunmaktadır. Börekler genellikle hazır yufkadan yapıldığı gibi evde hazırlanan hamurlardan da yapılmaktadır. Börek yapımı için kullanılan iç harç çeşitlilik göstermektedir. Her damak zevkine uygun börek çeşidi bulunmaktadır. Sebze sevenler için sebzeli yapılabildiği gibi kıymalı, peynirli de yapılmaktadır. Günümüzde bireyler sağlıklı beslenmeye dikkat ettikleri için börek harcı için sebzeyi tercih etmektedir. Özellikle yaz aylarında sebzeler tercih edilmektedir. Tercih edilen börek türlerinde biri de közlenmiş patlıcanlı börektir. Yapımı şu şekildedir;

Malzeme listesi
İç hacı için
Nasıl Yapılır?

İç harcı için bir tavaya sıvı yağ koyarak önceden küçük küçük doğranmış soğanları kavurun. Kavurma işlemini tamamladıktan sonra közlenmiş patlıcanları ve biberleri doğrayarak ekleyin. Bir iki dakika kavurun. Daha sonra eklemek istediğiniz baharatlarını, tuzunu ve ince kıyılmış maydanozları ekleyerek karıştırın. Böylece börek için iç harcınızı tamamlamış olacaksınız. Bu işlemleri tamamladıktan sonra yufkaları 5-6 parçaya ayırın. Ayırmış olduğunuz parçaların üzerine hazırlamış olduğunuz iç harcı ekleyin. İç harcı yufkaların üzerine koyduktan sonra yufkaları sigara böreği gibi sarın. Sarma işlemini yaparken çok sıkı sarmayın. Sarma işlemi bittikten sonra ayrı bir kap da hazırlanan yumurta, süt karışımına bulayarak önceden yağlanmış tepsiye dizin. Dizme işlemi bittikten sonra önceden ısıtılmış 170-180 derecelik fırında kızarana kadar pişirin. Pişirme işlemi bittikten sonra sıcak servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }