{ "title": "Kolay Börek", "image": "https://www.borektarifleri.gen.tr/images/kolay-borek.jpg", "date": "19.01.2024 09:55:06", "author": "Yonca korkmaz", "article": [ { "article": "Kolay börek, börek gayet lezzetli tariflerden biridir ve yapımı gayet kolaydır. Damak tadına göre peynirli patatesli kıymalı yapılabilir. Fırında ya da tavada yapılabilir kişi kendine uygun yöntemler ile yapar. Birçok farklı tarif vardır bunların birkaçı,

Garnitürlü talaş böreği yapımı için gerekli malzemeler
Garnitürlü talaş böreği nasıl yapılır?

Böreğin yapımı için iki yemek kaşığı sıvı yağ tencereye alınır ve üzerine kıyma eklenir ve kavrulur. Kıyma kavrulurken garnitür tuz ve karabiber de eklenir ve iyice karıştırılır. Bu sırada milföyler hazırlanır ve içleri kıymalı garnitürlü harç ile doldurulur ve kapatılır yağlanmış fırın tepsisine dizilir. Üzerine bir yumurta çırpılır ve sürülüp fırına verilir ve üzeri kızarana kadar pişirilir ardından servis edilir.

Kasede börek yapımı için gerekli malzemeler
Kasede börek nasıl yapılır?

Kasede yapılan börek yapımı kolay olan ve buna rağmen şık şekilli olan bir börektir. Böreğin yapımı için derin bir kaba üç yüz gram kadar peynir rendelenir ve üzerine yarım demet maydanoz ince bir şekilde doğranır. İyice karıştırılan malzeme bir kenara alınır ve sosu hazırlanır. Sosu için iki yumurta bir su bardağı süt bir şişe soda bir kâseye alınır ve çırpılır bu sosu derin bir kaba alalım ki yufkaları içerisine batırırken kolay olsun. Bir adet yufka tezgâha serilir ve artı şeklinde dörde bölünür ve her biri sosa batırılıp kâseye yerleştirilir ve içerisine peynirli harç konulur ve kenarda kalan yufkalar içerisine alınır ve yağlanmış fırın tepsisine ters çevrilir tüm yufkalar bu şekilde hazırlanır ve üzerine çörek otu serpilip fırına verilir ve kızarıncaya kadar pişirilir ardından servis edilir.

Fırında kolay tavuklu börek yapımı için gerekli malzemeler
  • Bir adet tavuk göğsü
  • Bir paket milföy
  • Bir iki yemek kaşığı sıvı yağ
  • Bir su bardağı garnitür
  • Tuz
  • Bir tatlı kaşığı salça
  • Bir yumurta
Fırında kolay tavuklu börek nasıl yapılır?

Tavuklu böreğimizin yapımı için bir adet tavuk göğüs eti küçük küçük doğranır ve tencereye alınıp üzerine iki yemek kaşığı kadar sıvı yağ ilave edilir. Tavuklar suyunu salıp çekince salça eklenir ve kavurmaya devam edilir salça kavrulunca garnitür tuz eklenir ve iyice karıştırılır ve ocaktan alınır milföyler kare şeklinde kesilir ve içleri doldurulup bohça gibi kapatılır hazırlanan börekler yağlanmış fırın tepsisine dizilir ve üzerine bir yumurta çırpılıp sürülür ve fırına verilir üzeri kızarıncaya kadar pişirilir ve ardından çıkarılıp servis edilir.
" } ] }