{ "title": "Kolay Börek Hamuru", "image": "https://www.borektarifleri.gen.tr/images/kolay-borek-hamuru,.jpg", "date": "21.01.2024 14:27:40", "author": "Taha ÜRPER", "article": [ { "article": "Kolay Börek Hamuru, Börek Türk kültürünün vazgeçilmez bir besin kaynağı olup bir o kadar da çeşidi bol olan bir yemek grubumuzdur. Bu makalemizi okuduktan sonra artık börek için sadece pastanelere muhtaç olmadığımızı ve evde de kolayca ağız tadımıza uygun olan börek hamurunu yapabileceğimizi öğrenmiş olacağız.

Kolay Börek Hamuru Malzemeleri
Kolay Börek Hamuru Nasıl Yapılır?

İlk olarak malzemelerimizin harmanlanmasını sağlayacak genişçe bir kaba ihtiyacımız olacak. Bu kabı seçerken hem geniş olması hem de mikser ile karıştırırken etrafa sıçramasını önleyecek yükseklikte olmasına dikkat etmemizde fayda var. Kabı elimize aldıktan sonra ilk olarak yumurtaları kaba kırıyoruz. Yumurtaları kaba kırarken dikkat etmemiz gereken herkesin de bildiği gibi yumurta kabuklarını kaçırmamadır. Yumurtaları kırdıktan sonra sütümüzü ilave edip aynı zamanda mikserimizi de çalışır duruma getirerek yumurtayla sütümüzün iyice karışmasını sağlamalıyız. Yumurtayla sütün iyice karıştığından emin olduktan sonra unumuzu azar azar ilave etmeliyiz.

Tüm unumuzu ekledikten sonra bile unun yeterli gelmediğini düşünüyorsak azar azar olmak şartıyla bir su bardağı daha un ekleyebiliriz. Ancak unu eklerken yumuşak fakat ele yapışmayan bir hamur elde edeceğimizden emin olmamız gerekiyor. Un ilavesinden sonra sirkemizi kabın ortasına gelecek şekilde dökelim. Daha sonra şeker ve tuzumuzu ilave edip son olarak kabartma tozumuzu kaba eklemeliyiz. Bütün malzemelerimizin iyice karışmış olduğundan emin olduktan sonra hamurumuzu kaptan çıkarıp 15 dk beklemeye bırakmalıyız. 15 dk sonunda hamurumuz hazır hale gelir ve böylelikle kolay börek hamurumuzu kendi ellerinizle yaptığınız için ve her aşamasında emeğiniz olduğunuz için daha mutlu ve huzurlu bir şekilde böreğinizi tüketebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }