{ "title": "Kolay Açma Börek", "image": "https://www.borektarifleri.gen.tr/images/kolay-acma-borek.jpg", "date": "20.01.2024 17:23:36", "author": "evin esen", "article": [ { "article": "Kolay açma börek, eğer sizde bugüne kadar hiç açma börek yapmadıysanız bu sizin içinde iyi bir başlangıç olacaktır. Oldukça kolay hazırlanan ve lezzetli güzel bir börek ortaya çıkıyor, mutlaka denemelisiniz.

Kolay Açma Börek Malzemeleri

Hamur malzemeleri
İç Harcı malzemeleri
Kolay Açma Börek Nasıl Yapılır?

Böreğin hamuru için önce unu eleyin sonra ortasına tuz, sıvıyağ ve yoğurdu ekleyin. Azar azar ılık su ekleyerek hamuru yoğurun. Normalde hamur sadece tuz ve su ile yoğruluyor ama biraz yoğurt ve sıvıyağ ekleyerek daha yumuşak bir kıvam elde etmek istedim. Pürüzsüz hale gelene kadar hamuru yoğurun sonra 12 eşit küçük bezeye ayırın, yuvarlayıp dinlenmeye bırakın. Bu arada bir kaşık tereyağını tavada eritip ince kıyılmış kuru soğanları ekleyin. Orta ateşte soğanları yakmadan hafif pembeleşene kadar kavurun. Bu arada dolmalık fıstıklarını da ekleyin. Biraz kavrulduktan sonra kıymayı da ilave edin, topaklaşma olmadan pişirin. Kıyma güzel bir kahverengi olana kadar piştikten sonra kuş üzümünü, tuzu ve karabiberi ekleyin. Fıstık ve üzüm de gerçek tarifte yok ama sizde seviyorsanız ekleyebilirsiniz. Sonra pişen harcı soğumaya bırakın.

Böreğin aralarına süreceğiniz tereyağını bir tavada eritin. Her bir bezeyi merdane yardımıyla çay fincanı tabağı büyüklüğünde açın. Her bir bezenin üzerine eritilmiş tereyağından bol bol sürün. Mutfak tezgâhı üzerinde ilk bezeyi hafifçe elinizle esneterek büyütün. Yağlanmış hamurlar elle kolayca esnetilir merak etmeyin. Diğer bezeyi ilk genişletilen hamurun üzerine ortaya koyun. Kenarlarından alttakinin büyüklüğüne göre esnetin. Diğer bezelere de aynı işlemleri yaparak ilk altı tanesini üst üste koyun ve kullanacağınız tepsi genişliğinde inceltin. Yağlanmış tepsiye kenarları hafif taşacak şekilde yerleştirin. Diğer altı bezeye de aynı işlemleri yaparak üst katı hazırlayın. Hazırladığınız kıymalı harcı alt kattaki hamurun üstüne yayın. İkinci hamuru da harcın üzerine yayın, kenardan sarkan hamurla üst katı birbirine yapıştırarak kenarları kapatın. En üste de biraz tereyağı gezdirdikten sonra 220 derecede ısınmış sıcak fırına koyup sürekli gözleyerek altın kırmızısı haline gelene kadar pişirin (Yani yaklaşık olarak 30 dk pişecektir).
" } ] }