{ "title": "Kol Böreği Tarifi", "image": "https://www.borektarifleri.gen.tr/images/kol-boregi-tarifi.jpg", "date": "21.01.2024 06:21:03", "author": "Emrah Bulut", "article": [ { "article": "Kol böreği tarifi, herkes tarafından beğenilen ve herkes tarafından lezzetle yenilmekte olan bir börek tarifi olarak bilinir. Kol böreği içeriğinde kullanılan malzemelerin oluşturduğu eşsiz lezzet sayesinde sabah kahvaltılarında, özel günlerde ve daha birçok zamanda lezzetli bir tat olarak sofralarımıza eşlik etmektedir. Bu börek diğer böreklerden farklı olarak daha lezzetli ve daha muhteşem olan çıtır çıtır bir börek tarifidir. Kol böreği tarifi herkesin kolaylıkla yapabileceği fakat biraz hamaratlık isteyen bir börek tarifidir. Tepsiye dizilişi bile oldukça güzel bir görünüm oluşturur. Şimdi sizlerle kol böreği tarifi nasıl yapılır, kol böreğinin içeriğinde hangi malzemeler kullanılır beraberce inceleyelim. Kolları sıvayarak kol böreği tarifi yapılışını gerçekleştirelim. Kolay gelsin.

Kol Böreği Tarifi Malzemeleri
Sos malzemeleri
  • 150 gram eritilmiş tereyağı (Veya margarin)
  • 1 fincan sıvı yağ
Böreğin iç malzemesi
  • 3 adet orta boy patates
  • 1 deste maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • Yarım fincan zeytinyağı
  • Tuz
Kol Böreği Üzeri için
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Susam, çörek otu
Kol Böreği Nasıl Yapılır?

Önceden hazırlamış olduğumuz hamur yoğurma kabına suyu, unu ve tuzu karıştırarak yumuşak bir hamur yoğuralım. Hamur kıvamlı olması gereklidir. Hamurun kıvamı kulak memesi yumuşaklığında olmalıdır. Güzelce yoğurulan hamuru 6 eşit bezeye ayıralım tabak büyüklüğünde açalım. İnce olarak hamur tahtasında açılan hamuru tezgâha alalım. Fakat önce hamurun koyulacağı tezgâhı güzelce tereyağı ve sıvı yağ karışımıyla yağ sürelim. Kalan hamur bezelerini de aynı şekilde açarak yufkaların her katına bol tereyağı ve sıvı yağ karışımını sürelim. En son kalan hamur bezesini de yağlayalım ve 5-10 dakika kadar bekleyelim. Kol böreğinin iç malzemesi için patatesleri bir tencereye alalım ve üzerine su ekleyip haşlayalım. Haşlamış olduğunuz patatesleri soyarak çatalla iyice ezelim. Sonra ince doğranmış olan maydanozları, pul biberi, karabiberi, zeytinyağını karışıma katarak karıştıralım. Yağlayıp bekletmiş olduğumuz hamur bezelerini teker teker açalım. Tezgâh üzerinde açtığımız hamur bezelerini yavaş yavaş çekelim ve iyice açılmasını sağlayalım. Hamur bezelerini elimizden geldiğince ince açmaya çalışalım. Açtığımız hamurları ister şekillendirerek katlayıp iç malzemelerini koyalım. Börekler rulo şeklinde hazırlanabilir ve sizin açınızdan daha kolay olacaktır. Rulo şeklinde hazırlanan börekleri yağlı kâğıt serilen fırın tepsisine yerleştirelim. Tepsiye yerleştirilen böreklerin kızarması için üzerine yumurta sarısı ve zeytinyağı sosunu sürelim. En son çörek otu serpelim. Önceden 170 derecede ısıtılan fırına börek tepsisini sürelim ve börekleri yarım saat kadar pişirelim. Pişen börekleri soğuması için bir kenara alalım. Börekler soğuduktan sonra dilimleyerek servise sunalım. Kol böreği tarifi hazırlanışı bu şekildedir.

Afiyet olsun.
" } ] }