{ "title": "Kol Böreği Tarifi Oktay Usta", "image": "https://www.borektarifleri.gen.tr/images/kol-boregi-oktay-usta.jpg", "date": "19.01.2024 12:16:24", "author": "ömür patat", "article": [ { "article": "
Kol böreği tarifi Oktay ustanın anlatımı ile yapılmalıdır. Oktay usta yemek konusunda uzmanlığını bilmeyen yoktur. Kol böreği yapımını çok iyi anlatan ve püf noktalarına dikkat eden Oktay usta tarifleri ile sofralarımızın vazgeçilmezi olan kol böreğini kolaylıkla öğrenebilirsiniz. Her yöre de yapımı farklı olsa da tat olarak her zaman aynıdır.

Kol böreği tarifi Oktay usta malzemeleri
Hazırlanışı ve yapılışı; kol böreği yapmak isteyenler içini kendi istediklerine göre hazırlayıp yapabilirler. Bu kol böreği ıspanaklı ve peynirli yapılacaktır. İlk olarak tenceremizi hazırlıyoruz. Soğanların kabuklarını soyarak tencere içerisine sıvı yağ dökerek soğanlarımız pembeleşene kadar kavurunuz. Ispanakları bol su ile yıkadıktan sonra doğrayıp soğanların bulunduğu tencere içerisine ekliyoruz. Tencere içerisinde pişmesi beklenir ve piştikten sonra ateş üzerinden alınarak kenara koyulur. Soğuması beklenir. Kol böreğinin hamuru için unu kap içerisine döküyoruz. Mayayı ortasına koyarak diğer malzemelerimiz olan yumurta akını ve zeytinyağını yarım bardak ılık su ile içerisine döküyoruz. Tuz ilave ederek mayayı hamur içinde eziyoruz. Güzelce yoğurarak kıvamına gelmesini sağlıyoruz. Bu işlemden sonra hamurun dinlenmesi için yarım saat kadar dinlenmeye bırakıyoruz. Hamuru dinlendirdikten sonra hamuru bölüyoruz. Tatlı tabağı kadar olacak şekilde açıyoruz. Malzemelerimizden olan tereyağını sıvı yağ ile güzelce karıştırıyoruz. Bu karışımı hamurların üzerine sürerek üst üste gelecek şekilde diziyoruz. Bu işlemi de yaptıktan sonra yağın hamuru çekmesi için bir süre bekliyoruz. Daha sonra hamuru masanın ortasına alarak oval olacak şekilde açıyoruz. Daha öncesinden hazırlamış olduğumuz içi getirerek hamurun kenar tarafına koyuyoruz. Üzerine de beyaz peyniri parçalayıp atıyoruz. İç kısmından başlayarak hamurumuzu iç içe katlıyoruz. Diğer hamurları da aynı bu şekilde yaparak hazır hale getiriyoruz. Tepsiyi önümüze alarak oval şeklinde ayarlayarak yağlanmış olan tepsi üzerine keserek güzelce diziyoruz. Yumurta sarısını börek üzerine güzelce sürüyoruz ve üzerine çörek otunu serpiyoruz. Ortalama 180 derece ayarında kol böreği pişirmek için fırın içine yerleştiriyoruz. Sonrasında kızarana kadar pişmesini bekliyoruz ve kızarmasından sonra hazır hale gelmiş olacaktır. Tabaklara koyarak sunumunu yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }