{ "title": "Kızartma Börek", "image": "https://www.borektarifleri.gen.tr/images/kizartma-borek.jpg", "date": "20.01.2024 03:52:40", "author": "tuğba arslan", "article": [ { "article": "
Kızartma börek, yağda kızardığı için biraz ağır olsa da sabah kahvaltısında veya misafir geldiğinde çay ile oldukça iyi giden lezzetli bir börek çeşididir. Kızartma börek yaparken içine istediğiniz malzeeleri koyabilirsiniz. Ben çok ağır olmaması için kaşar peyniri ya da kıyma kullanmıyorum. Size de bu yazımda da beyaz peynir ile yapılan ve oldukça lezzetli olan mayalı kızartma börek tarifini vereceğim. Umarım beğenirsiniz diyorum ve işte görünüşüyle iştah kabartan mayalı kızartma börek tarifi.

Mayalı kızartma börek malzemeleri
Kızartmak için
Mayalı Kızartma Börek Nasıl Yapılır?

Derin bir kabın içine Ilık su, toz şeker ve maya koyulup dinlenmesi ve kabarması için 10-15 dakika kadar bekletilir. Daha sonra kabaran mayalı karışımın içine süt, tuz ve yeteri kadar un ilave edilerek iyice yoğrulur. Yoğrulan hamur kulak memesinden daha yumuşak bir hal alınca, hamura yuvarlak bir şekil verilir ve 1 saat daha dinlenmeye bırakılır. Ayrı bir kaba beyaz peynir koyulur ve çatal yardımıyla ezilir. Üzerine, iyice kıyılmış maydanoz ve damak zevkine göre pul biber eklenip iyice karıştırılarak mayalı kızartma böreğinin harcı da hazırlanmış olur. Hamur iyice mayalanıp dinlendikten sonra, hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak her biri 15 santim çapında açılır. Yufka şeklinde açılan hamurların içine 1 çorba kaşığına yakın peynirli harçtan koyulur ve yarım ay şeklinde kapatılır. Derin ve uzun bir tavaya bol miktarda sıvıyağ koyulur ve iyice kızdırılır. Daha sonra hazırlanan börekler bu yağda iyice kızartılıp servis tabağına alınır. Yanına isteğe göre domates ve salatalık dilimlenerek sıcak olarak servis edilir.

Afiyet olsun.
" } ] }