{ "title": "Kıymalı Yufka Böreği", "image": "https://www.borektarifleri.gen.tr/images/kiymali-yufka-boregi.jpg", "date": "19.01.2024 21:53:47", "author": "perihan çolak", "article": [ { "article": "
Kıymalı yufka böreği, börek, yapılış şekli ile hem pratik hem de lezzetli bir yiyecektir. Atıştırmalık olarak veya çayın yanında ikram edilen börek genellikle acil durumlarda devreye girer. Birçok malzemeden birçok çeşidi yapılan bu lezzetli ve pratik yiyecek, kıymalı olarak da yapılabilmektedir. Kıymalı yufka böreğinin ana malzemeleri yufka ve kıymadır. İsterseniz diğer malzemeleri ve yapılış şeklini sizlerle paylaşarak bu lezzetli yiyeceğin yapılış şekli hakkında sizlere bilgi verelim. Öncelikle börek için gerekli olan malzemeleri, daha sonra yapılış şeklini sizlerle paylaşalım.

Kıymalı yufka böreği malzemeleri
Kıymalı yufka böreği nasıl yapılır?

Kıymalı yufka böreğimiz için gerekli olan malzemeleri hazırladık ve böreğimizin yapım işlemine geçiyoruz. Öncelikle bir adet geniş tavamızı alıyoruz. İçerisine yarım su bardağı sıvı yağ koyuyoruz. Böreğimiz için hazır bulundurduğumuz iç malzemelerden olan kuru soğanın kabuklarını soyuyoruz ve yemeklik olacak şekilde ince ince doğruyoruz. Doğradığımız soğanları tavanın içerisine aktarıyoruz ve tavamızı ocağa koyuyoruz. Soğanlarımız pembeleşinceye kadar kavuruyoruz. Pembeleşmiş olan soğanlarımızın üzerine kıymamızı ilave edip iyice karıştırıyoruz. Kıymamız da biraz kavrulduktan sonra, iki adet domatesimizi küçük olacak şekilde doğrayıp kıymanın üzerine ilave ediyoruz. Bir süre karıştırdıktan sonra üzerine karabiber, kırmızı pul biber, kekik ve tuzu da ilave edip iyice karıştırıyoruz. Hazır olan iç harcımızı ocaktan alıyoruz ve bir kenara bırakıyoruz. Kıymalı yufka böreğimizin sosu için orta boy kâsemizi alıyoruz. İçerisine iki yumurtayı kırıyoruz. Üzerine sütü ve kalan sıvı yağını da ekleyip iyice çırpıyoruz. Böreğimiz için gerekli olan sosu da hazırladık.

Tepsinin içerisini iyice yağlıyoruz. İsteğe göre yağlı kâğıt da kullanılabilir. Yağladığımız tepsinin içerisine yufkalardan bir tanesini yufka tepsinin etrafından taşacak şekilde seriyoruz. Serdiğimiz yufkanın üzerine fırça yardımı ile hazırladığımız sostan sürüyoruz. Başka bir yufka alıyoruz ve parçalayarak tepsiye seriyoruz. Hazırlamış olduğumuz kıyma iç harcının yarısını yufkanın üzerine döküyoruz ve iyice yayıyoruz. Daha sonra bir yufkayı tepsi büyüklüğünde kesip harcın üzerine seriyoruz ve yufkanın üzerine sos sürüyoruz. Bir başka yufkayı daha tepsiye seriyoruz ve üzerine kalan harcı dökerek yayıyoruz. Bir yufkayı parçalayarak harcın üzenine seriyoruz ve yufkayı sosluyoruz. Kalan son yufkayı da böreğin üzerine serdikten sonra, tepsinin kenarlarından taşan yufkaları böreğin üzerine kapatıyoruz ve kalan sos ile yufkanın üzerine kuru yer kalmayacak şekilde sürüyoruz.

Kıymalı yufka böreğimizi yapım işlemini tamamladık. Böreğimizi isteğe göre dilimliyoruz. Dilimledikten sonra önceden ısıtmış olduğumuz 170 derecelik fırına koyuyoruz ve üzeri iyice kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Pişen böreğimizi fırından aldıktan sonra servise hazır hale gelmiştir. Bu lezzetli kıymalı yufka böreğini aileniz ve misafirlerinize ikram edebilirsiniz.

Afiyet Olsun.
" } ] }