{ "title": "Kıymalı Tepsi Böreği", "image": "https://www.borektarifleri.gen.tr/images/kiymali-tepsi-boregi.jpg", "date": "20.01.2024 23:18:41", "author": "Mehmet Çolak", "article": [ { "article": "
Kıymalı tepsi böreği, börek, acil durumlarda yani eve habersizce gelen misafire ikram etmek ya da evde atıştırmalık olarak tüketilecek pratik ve lezzetli bir yiyecektir. Birçok börek çeşidi yapılmaktadır. Bu çeşitlerden bir tanesi de tepsi böreğidir. İsteğe göre çeşitli malzemelerden yapılabilen bu börek çok pratik ve lezzetlidir. Tepsi böreğinin çeşitlerinden olan kıymalı tepsi böreğinin tarifini sizlerle paylaşmak istiyoruz. Öncelikle kıymalı tepsi böreğimiz için gerekli olan malzemeleri sayarak, daha sonra yapılış şeklini anlatarak bu lezzetli ve pratik böreğin tarifini sizlerle paylaşalım.

Kıymalı tepsi böreği için gerekli olan malzemeler
Kıymalı tepsi böreği nasıl yapılır?

Kıymalı tepsi böreği için gerekli olan malzemelerimizi hazırladık ve yapım işlemine geçtik. Öncelikle, böreğin iç harcı için hazırladığımız bir adet orta boy kuru soğanın kabuklarını temizledikten sonra, yemeklik olacak şekilde doğruyoruz. Tavanın içerisine aktarıyoruz yarım su bardağı sıvı yağı ekleyip, soğanlar pembeleşinceye kadar kavuruyoruz. Pembeleşen soğana kıymayı ilave edip kavurmaya devam ediyoruz. Yeşilbiberleri küçük küçük doğrayıp iyice kavrulan kıymaya ilave ediyoruz. Daha sonra domateslerine küçük olacak şekilde doğrayıp ilave ediyoruz. Son olarak tuzu, karabiberi, kırmızı pul biberi ilave edip iyice karıştırıyoruz. Maydanozumuzu da ince ince kıyıp üzerine ekleyip karıştırdıktan sonra iç harcımızı ocaktan alıyoruz. Hazır olan iç harcımızı bir kenara koyuyoruz.

Bir adet orta boy kâsemizi alıyoruz. Sos için hazırladığımız malzemelerimizi içerisine aktarıyoruz ve iyice çırpıyoruz. Sosu da hazırladıktan sonra, fırın tepsisini alıyoruz. Tepsinin altını yağlıyoruz ve yufkalardan bir tanesini tepsinin içerisine kenarları dışarıya taşacak şekilde seriyoruz. Üzerine hazırlamış olduğumuz sostan birazını fırçayla sürüyoruz. Bir yufka daha alıyoruz ve parçalayarak tepsiye diziyoruz. Tekrar sostan bir miktar sürüyoruz. Hazırladığımız iç harcımızın yarısını yufkanın üzerine döküyoruz ve iyice yayıyoruz. Üzerine bir yufka seriyoruz ve yufkanın üzerini sos sürüyoruz. Tekrar bir yufka seriyoruz, kalan harcı yufkanın üzerine aktarıyoruz ve seriyoruz. Bir başka yufkayı parçalayıp harcın üzerine seriyoruz ve üzerini sosluyoruz. Son olarak, kalan yufkayı da tepsiye serip tepsinin etrafına taşan yufkayı üzerine kapatıyoruz ve kalan sosla yufkanın üzerini sosluyoruz.

Yapım işlemi biten kıymalı tepsi böreğimizi dilimliyoruz. İsteğe bağlı olarak her dilimin üzerine çörek otu serpiyoruz. Pişirilmeye hazır olan kıymalı tepsi böreğini, daha önceden ısıtmış olduğumuz 180 derecedeki fırının içerisine koyuyoruz ve üstü iyice kızarana kadar pişiriyoruz. Pişmiş olan tepsi böreğimizi fırından aldıktan sonra, artık servise hazır hale gelmiştir. Bu lezzetli kıymalı böreği aile ve misafirlerinize ikram edebilir.

Afiyet Olsun.
" } ] }