{ "title": "Kıymalı Sigara Böreği", "image": "https://www.borektarifleri.gen.tr/images/kiymali-sigara-boregi.jpg", "date": "19.01.2024 08:50:09", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "
Kıymalı sigara böreği, sigara böreği her zaman atıştırmalık olarak tüketilebilecek böreklerden biridir. Oldukça kolay hazırlandığından, üstelik buzlukta bile saklandığından önceden hazırladığınız sigara böreklerini kızartıp hemen servis edebilirsiniz. Sigara böreği genellikle peynirli harçla yapılır. Ancak kıymalı sigara böreği de oldukça leziz olur. Böreğin hazırlanış aşamalarında herhangi bir farklılık yoktur. Sadece iç harcını hazırlarken kıymalı iç yapacaksınız. Bunu da yine hemen kızartabilir ya da buzlukta saklayabilirsiniz. Hiç çözünmesini beklemeden kızgın yağda pişirebilirsiniz. Üstelik böreğin malzemeleri de oldukça azdır. Sadece iç harcı ve hazır yufka kullanarak çıtır çıtır börekler pişirebilirsiniz. Şimdi kıymalı sigara böreğini hazırlamaya başlayalım. Bir kısmını çay saatine yetiştirelim, kalanını buzdolabına kaldıralım.

Kıymalı sigara böreği için gerekli malzemeler
İç harç malzemeleri
Kıymalı sigara böreği nasıl yapılır?

Pratik bir şekilde sigara böreğini yapmak için önce yufkaları kesip hazırlamanızı tavsiye ederiz. Yufkaları üst üste koyarak bir masaya ya da mutfak tezgâhının üzerine açın. Bu sayede yufkaları eşit ve kolay bir şekilde keseceksiniz. Önce dörde böldüğünüz yufkaları, daha sonra sekiz parçaya kesin. Bu büyüklük sigar böreği için idealdir. Daha küçük yemeyi seviyorsanız, yufkaları daha fazla parçaya bölebilirsiniz. Hepsini kesince yufkaları üst üste alın. Bunları bir tepside bekletin.

Bu aşamada sigara börekleri için kıymalı iç harcını hazırlayalım. Önce kuru soğanı incecik doğrayarak, tavada az sıvı yağda kavurmaya başlayın. Buna kıymayı ilave ederek, suyunu çekinceye kadar kavurun. En son olarak tuz ve karabiberini ilave edin. Kıymalı harcı ocaktan alınca içine ince kıyılan maydanozu ilave edin. Dilerseniz kıymalı harcı çiğden bile yapabilirsiniz. Ancak bunu hemen pişireceğiniz sigara böreklerinde kullanmayı tercih edin.

İç harcı hazırladıktan sonra sigara böreklerini sarmaya başlayabiliriz. Kestiğiniz yufkaların geniş tarafında biraz kıymalı harçtan koyun. Bunun köşe kısımlarını içe doğru kıvırarak, rulo şeklinde sarın. En uç kısmını kasedeki suyun içine batırarak, yufkanın açılmamasını sağlayın. Bütün yufkaları bu şekilde hazırladıktan sonra, bir kısmını derin dondurucuya koyacağınız kabın içine yerleştirin. Bunları hemen buzluğa kaldırabilirsiniz. Kalan kısmını tavada kızgın yağın içinde pembeleşene kadar kızartın. Altına kâğıt havlu açtığınız bir tabağın içine alın. Kızartma işlemi bitince, çayla birlikte sevdiklerinize kıymalı sigara böreğini ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }