{ "title": "Kıymalı Rulo Börek", "image": "https://www.borektarifleri.gen.tr/images/kiymali-rulo-borek.jpg", "date": "21.01.2024 15:33:02", "author": "Emrah Bulut", "article": [ { "article": "Kıymalı rulo börek, sevilen bir tat olarak bilinir. Kıymalı rulo böreğin içerisinde kullanılmakta olan malzemeler böreğin ayrı bir lezzet oluşturmasına olanak sağlar. Kıymalı böreğin yapılışında kullanılmakta olan ana malzeme olan kıyma baharatlarla birleşerek nefis bir tat ortaya çıkar. Kıymalı rulo börek sabah kahvaltılarında sofralarımıza eşlik eder. Bu börek bayanların sürekli olarak yapmış oldukları özel günlerde afiyetle tüketilen bir börek tarifi olarak bilinir. Öğün aralarında da doyurucu bir börek olan kıymalı rulo börek gerçekten de eşsiz bir börek tarifi olmaktadır. Bu eşsiz lezzet kıymalı rulo börek nasıl yapılır, içeriğinde hangi malzemeler kullanılır hadi beraber inceleyelim. Hepinize kolay gelsin.

Kıymalı Rulo Börek Malzemeleri
Sosu için
Kıymalı Rulo Börek Nasıl Yapılır?

Sosu için geniş bir kâseye yoğurdu, sütü, yumurtayı ve tuzu koyup çırpalım.1 adet yufkayı tezgâha serip üzerine hazırlanan sostan döküp fırçayla sürelim. Malzeme listesinde hazır bulunan havuçları bol suyla yıkayıp rendeledikten sonra yufkaların üzerine serpiştirelim. Sonra yufkanın üzerine bir yufka haha serelim. Üzerine hazırladığımız sostan sürüp aynı şekilde fırça yardımıyla dağıtalım ve sosun üzerine kavrulmuş olan kıymalı harçtan serpiştirelim. Son yufkayı kıymalı karışımın serildiği yufkanın üzerine serelim ve sostan sürelim. En son olarak rendelenen kaşar peynirini serpelim. Sonra yufkayı rulo şeklinde saralım ve ortadan ikiye keselim. Önceden hazırlanan yağlı kâğıt serili tepsiye sarılan börekleri güzelce yerleştirelim. Böreklerin üzerine kalan sosu dökerek sosun üzerine de susam, çörek otu serpelim. Önceden ısıtılmış olan fırında hazırlanmış olan börekler kızarana kadar yaklaşık olarak 35 dakika kadar pişirip fırından çıkardıktan sonra soğuk ya da ılık olarak servis yapalım.

Afiyet olsun.
" } ] }