{ "title": "Kıymalı Pırasalı Börek", "image": "https://www.borektarifleri.gen.tr/images/pirasali-kiymali-borek(1).jpg", "date": "23.01.2024 03:37:26", "author": "esma kaya", "article": [ { "article": "Kıymalı pırasalı börek, misafir sofralarımızın olmazsa olmazlarından olan börek çeşitlerimizden pırasalı ve kıymalı olanının tarifini sizlerle paylaşalım.

Kıymalı pırasalı börek için gerekli malzemeler
Kıymalı Pırasalı Börek Nasıl Yapılır?

Öncelikle pırasalarımızı güzelce yıkıyoruz. Daha sonra isteğe bağlı büyüklükte doğruyoruz. Bir tavaya biraz sıvı yağ döküp kıymaları ekleyip kavuruyoruz daha sonrasında pırasalarımızı ekliyoruz. Kavurmaya devam ediyoruz. En son salçayı da ilave edip karıştırıyoruz. Pırasaların pişmesine yakın tuz ve karabiberi isteğe bağlı baharatlarımızı da ekleyip ocağımızın altını kapatıyoruz. Soğumaya bırakıyoruz. Tereyağını küçük bir tavaya alıp eritiyoruz. Yufkalarımızdan bir tanesi alıp tezgâha seriyoruz üzerine tereyağımızdan bi kaç kaşık gezdirerek biraz döküyoruz ve üzerine hazırladığımız iç malzemeden serpiştiriyoruz. Yufkayı çok sıkmadan kenarlarından katlayarak rulo şeklinde sarıyoruz. Tüm yufkaları aynı şekilde hazırlıyoruz. Hazırladığımız rulo börekleri yağlanmış fırın tepsisine büzüştürerek diziyoruz. Böreklerin üzerine ayrı bi kapta çırptığımız yumurta sarılarından sürüp çörek otu döküyoruz ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.

Afiyet olsun.
" } ] }