{ "title": "Kıymalı Patlıcanlı Börek", "image": "https://www.borektarifleri.gen.tr/images/kiymali-patlicanli-borek(1).jpg", "date": "21.01.2024 16:19:09", "author": "ömür patat", "article": [ { "article": "Kıymalı patlıcanlı börek, tarifi karmaşık olsa da bir kere yapıldıktan sonra çok basit olarak öğrenebileceğiniz bir yapıma sahiptir. Yaparken de püf noktalarına dikkat edildiği sürece sofranızdan eksik etmeyeceğiniz lezzetlerin başında gelecektir. Her yöre de farklı olarak yapılsa da tat olarak her yerde aynıdır. Kıymalı patlıcanlı böreğimizin tarifi şöyledir.

Kıymalı Patlıcanlı Börek Malzemeleri
Kıymalı Patlıcanlı Börek Nasıl Yapılır?

Patlıcanları bol su ile yıkadıktan sonra alaca bir şekilde soyarak 4 parçaya ayırınız. Derin bir kabın içerisine su doldurunuz ve üzerine tuz dökünüz. Patlıcanları içine atarak hem acısını alırsınız hem de kararmasını önlemiş olursunuz. Tencereyi ateş üzerine koyarak içine yağ dökünüz ve kıymayı içine boşaltınız ve kısık ateşte kavurmaya başlayınız. Bu işlemlerden sonra soğanın kabuklarını soyarak ince olacak şekilde tencere içine doğrayın. Tencere içinde olan kıyma ren değiştirmeye başladıktan sonra biberi ekleyiniz. Bu karışımı iyice kavurduktan sonra su içinde olan patlıcanları süzerek tencere içine ekleyiniz. Baharatları ve tuzu ilave etikten sonra ateş üzerinden alarak kenara koyunuz. Malzemeler soğuduktan sonra içerisine rendelenmiş kaşa peynirini ekleyiniz. Daha sonra ise bir kap içerisine süt, yumurta ve yağı iyice birbirine karıştırınız. Fırın tepsisini yağlayarak yanınızda hazır olsun. Yufkaları açarak hazırladığımız içleri dıştan içeri doğru yayınız. Diğer yufkaları da aynı şekilde yaptıktan sonra katlayın. Tepsi üzerine keserek yerleştiriniz. Üzerine çörek otunu serpiniz.

Fırını 180 derece ayarına getirerek böreği fırın içine yerleştiriniz. Yufkaların üst tarafları kızarana kadar yaklaşık 1 saat kadar bekleyiniz. Daha sonra tabaklara koyarak sunumu yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }