{ "title": "Kıymalı Kol Böreği Tarifi", "image": "https://www.borektarifleri.gen.tr/images/kiyamali-kol-boregi-tarifi.jpg", "date": "19.01.2024 17:23:33", "author": "durmuş boğazlı", "article": [ { "article": "Kıymalı kol böreği tarifi; Kol böreği Ankara yöresine ait olup şu an günümüzde hemen hemen her yörede yapılmaktadır. Kol böreği genellikle boş sevilir ama çeşitleri kıymalı, patatesli ve peynirli olmak üzere dört kısımdır. Biz şimdi kıymalı kol böreğinin tarifini vereceğiz.

Kıymalı Kol Böreği Malzemeleri
İç Malzemeleri
Kıymalı Kol Böreği Nasıl Yapılır?

Ocağımızın üzerine bir tava alıyoruz ve tavaya yağımızı döküyoruz. Yağ hafiften kızınca kıymayı koyuyoruz ve kavuruyoruz. Kıymamız kavrulurken 1 adet soğanı güzelce küçük küçük doğruyoruz ve kavrulan kıymamızın içine atıyoruz. 1 çay kaşığı olan kimyon, tuz ve karabiberi ekliyoruz. 1 demet maydanozu ince ince doğrayıp onu da katıyoruz ve karıştırıyoruz. Kavrulmuş olan kıymayı soğumaya bırakıyoruz. Bir kap alıyoruz ve içine 1 su bardağı sıvı yağı, 1 su bardağı yoğurt ve 2 adet yumurtayı karıştırıyoruz. Yufkamızı tezgâha seriyoruz ve karıştırmış olduğumuz sosu yufkaya sürüyoruz. Hazırlamış olduğumuz kıymalı harcı yufkanın üzerine serpiyoruz ve yufkanın karşılıklı iki ucundan ortaya doğru doluyoruz ve ortada uçları birleştiriyoruz. Şerit haline gelen yufkayı dilimleyip tepsiye diziyoruz. Yufkalar bitene kadar aynı işlemi sürdürüyoruz ve kalan 1 yumurtayı yapmış olduğumuz sosla karıştırıp böreklerin üzerine fırça yardımı ile sürüyoruz. 180 derecelik fırında 40 dakika kadar pişirip servis ediyoruz.

Afiyet Olsun.
" } ] }