{ "title": "Kıymalı Karnıyarık Böreği", "image": "https://www.borektarifleri.gen.tr/images/kiymali-karni-yarik-boregi.jpg", "date": "19.01.2024 08:57:44", "author": "Yonca korkmaz", "article": [ { "article": "
Kıymalı karnıyarık böreği, kıymalı karnıyarık böreği karnıyarık yemeğinden esinlenerek yapılmış bir börek çeşididir. Görüntüsüne şıklığına ve tadına nazaran oldukça basit bir börektir. Yapımı oldukça pratiktir ve akşam yemeklerinde servis edilebilecek bir börektir.

Kıymalı karnıyarık böreği yapımı için gerekli malzemeler
Kıymalı karnıyarık böreği nasıl yapılır?

Börek yapımı için öncelikle iç harcının hazırlanması gerekir. Önce soğanlar soyulur yıkanır ve küp-küp doğranır bir tencereye alınır üzerine sıvı yağ eklenir ve ocağa alınıp altı açılır soğanlar kızarırken bir tane biber küçük küçük doğranır ve o da tencereye eklenir ve kavrulmaya devam edilir onlar kavrulunca salça eklenir ve salça kavrulurken bir domatesin kabuğu soyulur doğranır ve tencereye ilave edili üzerine de yarım kilo kıyma ve damak tadına göre tuz eklenir ve harcı 15 dakika kadar pişirilir. Harç pişince soğumaya bırakılır ve yufkalar tezgâha serilip dört eşit parçaya bölünür ve üçgen uçları birbirinin üzerine getirilerek katlanır ve içerisi soğuyan harç ile doldurulur ve sarılır tam ortasından bir çizik atılır ve harcın gözükmesi sağlanır tüm yufkalar bu şekilde hazırlanır ve üzerine yumurta sürülür biraz çörek otu serpilir ve fırına verilir üzeri kızarınca fırından çıkarılır ve servis edilir.
" } ] }