{ "title": "Kıymalı Ispanaklı Börek", "image": "https://www.borektarifleri.gen.tr/images/kiymali-borek.jpg", "date": "20.01.2024 01:02:21", "author": "Zelal Güvenç", "article": [ { "article": "Kıymalı Ispanaklı Börek, tadından vazgeçemediğimiz ve mutfaklarımızdan eksik etmediğimiz böbreklerimiz şimdi de kıyma ve ıspanak karışımı ile sizlerle. Beğenmeniz ve afiyetle yemenizi dilerim.

Kıymalı Ispanaklı Börek İçin Gerekli Malzemeleri
Kıymalı Ispanaklı Börek Nasıl Yapılır?

Soğanları doğrama tahtası yardımıyla ince olacak şekilde doğrayınız. Bunları geniş bir tava içerisine bırakarak orta ateşte açınız. 1-2 dakika soğanları sıvı yağda gezdikten sonra kıymayı ilave ederek iyice karıştırınız. Birbirleri içerisinde iyice karışan kıyma ve soğanlar, içerisine karabiber ilave ederek iyice karışmasını sağladıktan sonra ocağı kapatın. Ispanakları bol suyla yıkayın temizliğinden emin olamıyorsanız geniş bir kap içerisine yarıdan fazlasını dolduracak şekilde su ilave edip ıspanakları içerisine basınız ve içine tuz ilave ederek yarım saat ıspanakları tuzlu su içerisinde bekletiniz.

Beklettiginiz ıspanakları yarım saat sonunda kap içerisinden çıkartıp tekrardan su ile yıkayarak bir süzgeç yardımıyla suyunu iyice süzmesini bekleyiniz. Suyunu iyice süzen ıspanakları küçük parçalar halinde doğradıktan sonra başka bir kap içerisine bırakarak üzerine bir miktar tuz döküp ellerinizle iyice ovununuz. Bu şekilde ıspanakların daha da küçülerek kullanıma daha hazır olduğunu göreceksiniz. Kavurmuş olduğunuz soğan ve kıyma karışımı içerisine ıspanakları ilave ederek bir güzel tahta kaşık yardımı ile karıştırın.

Yufkaları temiz olan tezgâh üzerine yayarak dört parçaya ayırınız. Parçaların üçgen şeklinde olmasına özen gösteriniz. Bu işlemi yaptıktan sonra küçük bir kap içerisinde bir çay bardağı sıvı yağ ve bir buçuk çay bardağı sütü iyice karışana kadar çırpınız. Fırça yardımıyla üçgen olan yufkaların üzerine her yerlerine değecek şekilde sürünüz. Yufkanın uzun olan kenarına hazırlamış olduğunuz kıymalı içi bir miktar bırakarak sıkı olacak şekilde bir güzel sarınız. Yufkalarınıza gül böreği şekli veriniz.

Son işlemler olarak yumurtanın sarısını iyice çırparak, hazırlayıp altını yağlamış olduğunuz tepsi içerisine ekledikten sonra yufkaların üzerine sürün. Daha sonra iki yemek kaşığı çörek otunu bütün yufkara eşit olarak dağılacak şekilde serpiniz üzerlerine. Önceden ısıtmış olduğunuz fırın içerisine bırakarak 200 derecede iyice kızarana kadar pişiriniz. Pişme işlemi gerçekleştikten sonra soğumasını bekleyerek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }