{ "title": "Kıymalı Börek", "image": "https://www.borektarifleri.gen.tr/images/kiymali-borek(1).jpg", "date": "20.01.2024 04:44:47", "author": "Emrah Bulut", "article": [ { "article": "Kıymalı börek, herkesin lezzetle tükettiği bir börek türü olarak bilinmektedir. Bu börek sabah kahvaltılarında, öğün aralarında ve atıştırmalık olarak sürekli tüketilen börek tarifi olarak bilinir. Kıymalı börek yapılışında kullanılan malzemelerin hepsinin birleşmesiyle harika bir lezzet oluşur. Özellikle de kıymalı böreğin yapılışında kullanılmakta olan ana madde kıymanın böreği oluşturduğu ayrı bir lezzet kişiler için gerçekten de sevilen bir tattır. Kıymalı börek genellikle bayanların yapmış olduğu özel günlerde, birleşme günlerinde ve daha birçok günde lezzetle tüketilmektedir. Gerçekten de ayrı bir tat oluşturan bu kıymalı börek herkesin beğenisini kazanmıştır. Kişiler İçin vazgeçilmez bir tat olarak bilinir. Hadi şimdi kıymalı börek nasıl yapılır beraberce inceleyelim. Kolay gelsin hepinize.

Kıymalı Börek Tarifi Malzemeleri
Kıymalı Börek Nasıl Yapılır?

Kıymalı börek tarifine önceden hazırlamış olduğumuz bir tavaya zeytinyağını ve kabukları soyularak ince ince kıyılmış olan kuru soğanları koyalım. Soğanın hafifçe rengi değişmeye başladığında kıymayı da soğan bulunan tavaya koyalım. Sonra suyunu çekip iyice kavrulan kıymanın içine tuz ve karabiber ekleyelim, karıştırarak bir piştiğinde bir kenara alarak bekletelim. Geniş bir kaba yumurtaları kırarak iyice çırpalım. Yumurtaların içine yoğurdu ekleyip tekrardan çırpalım. Kalan zeytinyağını da ekleyelim. Bir yandan karıştırmayı sürdürerek diğer yandan azar azar gerektiği kadar su ekleyelim. Hazırladığımız karışım akışkan bir kıvamında olmalı.

Bütün malzemeler hazır hale gelince fırını 180 derecede ısıtalım. Geniş bir fırın tepsisini yağlayalım. Altına ve üzerine eşit miktarda koyabilmek için yufka keselim. İlk yufkayı fırın tepsisine serelim. Yufkanın kenarları tepsiden sarkacak biçimde yırtmadan düzgünce yerleştirelim. Hazırladığınız sostan yufkanın her yerine değecek biçimde bolca sürelim. İlk bölüm yufkayı her birinin arasını yoğurtlu sosla ıslatarak kenarları tepsiden taşmayacak biçimde gerekirse koparta koparta fırın tepsisine yerleştirelim ve sos yapılan yufkanın arasına kıymalı harcı ekleyelim. İkinci bölüm yufkayı da ilk yapılan yufka gibi tepsiye yerleştirelim. Son olarak tepsinin kenarından sarkan yufkayı dört tarafından paketler gibi böreğin üzerine kapatalım. Kalan sosu kıyma böreğinin üzerine bolca gezdireyim ve sonra yufkanın her yerine yayalım. Hazırlanan kıymalı börek 170 derecede ısıtılmış olan fırının orta rafında iyice kızarıncaya kadar pişirilmesi gerekmektedir. Aşağı yukarı yarım saatte börekler pişecektir. Börekleri piştikten sonra soğuması için bir kenara alalım ve sonra servis yapalım.

Afiyet olsun.
" } ] }