{ "title": "Kıymalı Börek Oktay Usta", "image": "https://www.borektarifleri.gen.tr/images/kiymali-borek-oktay-usta.jpg", "date": "20.01.2024 15:43:41", "author": "Emrah Bulut", "article": [ { "article": "Kıymalı börek Oktay Usta, eşsiz bir lezzete sahip olan ve herkesin beğenisini alan bir börek türü olarak bilinir. Kıymalı börek yapılışında kullanılan malzemelerin hepsinin birleşmesiyle birlikte oluşan tat bir hayli farklı ve ayrıca yapılan diğer böreklerden daha lezzetli bir tat oluşturması bu böreği sofralardan eksik etmez. Yapılan kıymalı börek Oktay ustanın elinden daha eşsiz bir tarif olduğu bilinmektedir. Kıymalı börek Oktay Usta, kahvaltı sofralarının en değerli yiyeceklerinden olmuştur. Sadece kahvaltı sofralarında değil öğün aralarında, bayanlar arasında oluşturulan yemeklerde ve daha birçok özel günde sofralara eşlik eden bir börek türüdür. Bu börek çay saatinde çayın yanında atıştırmalık olarak tüketilebilir. Şimdi sizlerle kıymalı börek Oktay Usta tarifinin yapılışına göz atalım. Kolay gelsin hepinize.

Kıymalı Börek malzemeleri
Kıymalı Börek Nasıl Yapılır?

Hazırlamış olduğumuz soğanların kabuklarını soyarak yemeklik doğrayıp önceden hazırlanan tavaya 1 çay bardağı sıvı yağ ekleyip kavuralım. Soğanlar rengi değişene kadar kavrulması gerekmektedir. Kavrulan soğanlara kıymayı ekleyip kıyma suyunu bırakıp rengi değişene kadar kavurmaya devam edelim. Üzerine tuz, karabiber, kimyonu da ekledikten sonra ocağın altını kapatalım. Malzeme listesinde hazır bulunan sütü, kalan sıvı yağı, 2 yumurtayı derin bir kaba alarak iyice çırpalım. Yufkalardan birini geniş bir yüzeyde açalım. Mutfak tezgâhı üzerine yufkalar serilebilir. Hazır olan sosu yufkanın yarısına dökerek fırça yardımıyla yufkanın her tarafına sürelim. Başka bir yufkayı alalım. Sos eklenen yufkaların üzerine kapatalım ve aynı miktarda sosu yufkanın üzerine sürelim. Sos eklenen yufkayı 6 parçaya bölelim. Yufka parçalarının geniş kenarlarına kıymalı karışımdan koyup sigara böreği sarar gibi saralım. Kalan yufkaları da aynı şekilde hazırlayalım. Hazırlanan börekleri önceden yağlanan fırın tepsisine dizelim. Fırın tepsisine dizilen böreklerin üzerine yumurta sarısı sürelim. Yumurta sarısı sürüldükten sonra susam, çörek otu serperek önceden 170 derecede ısıtılmış olan fırına tepsiyi koyalım. 30 dakika kadar pişirelim. Böreklerin üstü kızarınca pişip pişmediğini kontrol edelim ve pişmişse soğuması için fırından çıkaralım. Börekler soğuduktan sonra servise sunulabilir.

Afiyet olsun.
" } ] }