{ "title": "Kırpık Börek", "image": "https://www.borektarifleri.gen.tr/images/kirpik-borek.jpg", "date": "20.01.2024 10:50:31", "author": "Zelal Güvenç", "article": [ { "article": "
Kırpık Börek, tadından vazgeçemediğimiz, mutfaklarımızdan eksik etmediğimiz böbreklerimiz artık farklı ve yeni tatlarla mutfaklarınızda olacak. Bu eşsiz lezzeti beğenmenizi umarak, mutfaklarınızdan eksik etmemenizi diliyorum. Çabuk ve pratik hazırlanışı ile ani bir şekilde kapınızı çalan misafirlerinize çok çabuk bir şekilde hazırlayabilirsiniz bu sayede hem siz huzurlu olurken, misafirleriniz de mutlu olacaktır. Şimdi bu güzel yemek için gerekli malzemelere ve bu güzel lezzetini tarifine bakalım.

Kırpık Börek İçin Gerekli Olan Malzemeleri
Kırpık Börek Nasıl Yapılır?

Küçük bir kap içerisine yumurtalar kırılarak iyice çırpılır. Daha sonra bir su bardağı olan süt eklenerek iyice karıştırılır. Peynir el yardımıyla ufak ufak parçalar halinde iyice ezilir. Maydanozlar iyice yıkandıktan sonra doğrama tahtası yardımı ile küçük küçük parçalar şeklinde doğranır. Doğradığınız maydanoz ve ezilen peynir de süt-yumurta karışımı içerisine eklenerek hepsi beraber iyice olacak şekilde karıştırılır.

Yufka tezgâha serilerek önce ikiye kesilir ve sonra bir santim bir santim şeklinde çok ince şeritler halinde doğranır. Kesilip doğranan yufka da yapılan karışım içerisine eklenerek karıştırılır. Geniş ve derin bir tencere içerisine birkaç yemek klasiği sıvı yağ eklenerek ısıtılır. Daha sonrasında hazırlamış olduğunuz karışım tencereye dökülür ve iyice yayılır. Alt kısmı kızarana kadar orta ateşte iyice pişirilir. Tam kızarınca yardımcı gereçlerle börek tencereden alınır.

Tencereye birkaç yemek kaşığı sıvı yağ tekrar eklenerek böreğin kızarmayan kısmı da tencereye bırakılarak iyice kızartılır. Her iki tarafı da kızaran böreğimiz artık hazır. Börek soğuduktan sonra çok rahat bir şekilde servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }