{ "title": "Kırma Börek", "image": "https://www.borektarifleri.gen.tr/images/kirma-borek.jpg", "date": "19.01.2024 15:02:58", "author": "Yeter Aydoğan", "article": [ { "article": "Kırma Börek, Birçok insanın misafirlerine ikram ettiği yiyeceklerin en başında yer alan kırma börek oldukça eski tarihe dayanır. Birçok çeşidi olan bu börek genellikle peynirli tercih edilmektedir. Bu nedenle bende sizlere kırma böreğin peynirli olan tarifini vereceğim. Sizlerde peynirli kırma böreği çok sevecek ve sık sık evlerinizde yapabileceksiniz. Kırma börek aslında az malzeme ile kolay bir şekilde mükemmel lezzetler elde etmek isteyenlerin böreğidir. Az malzeme bulundurduğu için malzeme tedarik sıkıntısı çekmeden hızlı bir şekilde bu böreği yapabilirsiniz. Hem az malzemeli hem de çok lezzetli bir börek olan kırma börek sizlere ve misafirlerinize istediğiniz lezzeti vererek sizleri şaşırtacaktır. Şimdi ülkemizde son derece yayılmış olan bu böreğin malzemelerine ve yapılışına geçebiliriz.

Kırma Börek Malzemeleri
Kırma Börek Nasıl Yapılır?

Daha önce de söylediğim gibi kırma börek, yapılış bakımından da tam istediğiniz gibi bir börektir. Oldukça pratik olan bu böreğin yapılışında isterseniz evinizde yaptığınız yufkayı kullanabilirsiniz. Eğer sizin de zamanınız yok ise gönül rahatlığı ile hazır yufkaları tercih edebilirsiniz. Bu yufkalarla da hemen hemen aynı lezzeti alabilirsiniz.

Öncelikle malzemelerde bahsettiğim kadar yoğurt ve yumurtayı iyice çırpalım ve sos haline getirelim. Daha sonra yufkalardan birini temiz ve düz bir zemine sererek bu sosun yarısını bol bol ve yedire yedire sürün, Daha sonra bu yufkanın sos sürmediğiniz tarafını soslu tarafa kapatalım ve elimizle bastıralım. Bu tarafta artık soslu oldu. Artık geri yufkayı tam olarak açabilirsiniz.

Şimdi rendelenmiş peyniri ya da lor peynirini sos sürdüğümüz yufkanın yarısına serelim. Biraz bol bol kullanabilirsiniz. Yani yufka başına bir 100 gram peynir olacak şekilde yapabilirsiniz. Yufkanın kalan kısmını peyniri serdiğimiz bölgeye kapatıyoruz ve yufkanın D şeklini almasını sağlıyoruz. Bu işlemle artık kırma börek yapılışının yarısını tamamlamış oluyoruz. Bu işlem tamamlandıktan sonra ise fırın tepsisini iyice yağ ile buluşturalım.

D şeklini alan yufkayı her iki yanından büzmeye başlayalım ve işlem tamamlandığında dörder santim ara ile keselim. Bu bölmeleri tepsinize yerleştirerek aynı işlemi tüm yufkalar üzerinde uygulayalım. Bu işlemden sonra tepsiye dizdiğimiz kırma böreklerin üzerini kalan sosumuz ile iyice sos sürelim ve tepsiyi fırına atalım. Sosun tümünü kullanmanız gerektiğini de unutmadan söylemeliyim. Yaklaşık bir saat kadar bir sürede böreğiniz hazırdır. İstediğiniz şekilde tabak üzerinde dekore ederek servis edebilirsiniz. Tepsi böreği sıcak tüketildiğinde iki kat lezzet vermektedir.
" } ] }