{ "title": "Kese Böreği", "image": "https://www.borektarifleri.gen.tr/images/kese-boregi.jpg", "date": "21.01.2024 01:17:04", "author": "Emrah Bulut", "article": [ { "article": "Kese böreği, sabah kahvaltılarında afiyetle tüketilen, içeriğinde kullanılan malzemelerin oluşturduğu eşsiz lezzetten dolayı harika bir tat oluşturan nefis bir börektir. Bu börek hazırlanışında farklı malzemeler kullanıldığı için diğer böreklerden daha lezzetlidir. İçerisinde bulunan sebzeler, göğüs eti, peynir, zeytinyağı ve baharatlar bu böreğin ana malzemelerini oluşturur. Hepsinin birleşmesiyle birlikte oluşan tat bir hayli muhteşem lezzetler ortaya çıkarır. Zeytinyağı bu böreğin iyi pişmesine olanak sağlamaktadır. Kese böreği çıtır çıtır gevrek bir lezzet oluşturarak kişileri kendine hayran bırakır. Kese böreği yapılışını, içeriğinde kullanılan malzemeleri şimdi sizinle paylaşacağım.

Kese Böreği Malzemeleri
Harcın için
Kese Böreği Üzeri için
Keseleri bağlamak için
Kese Böreği Nasıl Yapılır?

Kese böreği yapılışına öncelikle tavuk göğsünü yıkayarak başlayalım. İyice yıkanan tavuk göğsü doğrama tahtasına alınarak ufak ufak doğranır. Doğranan tavuk göğsü güzelce soslanır ve ağzı kapalı bir kaba alınarak dolaba koyulur ve 1 gün dolapta dinlendirilir. Soslanan tavuk göğsü daha lezzetli olacaktır. Sonra bezelyeler bir tencereye alınır ve üzerine su eklenip yumuşayıncaya kadar haşlanır. Daha sonra bol suyla yıkanan havuçlar küp-küp doğranır ve bir kenara koyulur. Soğanların kabukları soyulur doğrama tahtasında yemeklik olarak doğranır. Yeşil biberler halka doğranır. Beyaz peynirler çatalla güzelce ezilerek bekletilir. Önceden hazırlamış olduğumuz bir tavaya zeytinyağı koyularak sosla özdeşleşen tavuk göğsü tavaya alınır ve ocağın altı orta ateşte açılır.

Tavuk göğsü tava içerisinde birkaç sefer çevrilir ve tavanın içerisine havuçlar ilave edilir. Tavuk saldığı suyu çektiğinde doğranan soğanlar ve yeşil biberler de tavaya eklenir. Birkaç dakika daha bütün malzemeler sotelenmeye devam edilir. Ocağın altı kapatılır ve malzemelerin üzerine kırmızı biber, karabiber ilave edilerek karıştırılır. Doğranmış olan beyaz peynirleri ve haşlanan bezelyeleri de malzemelere ilave ederek hepsi güzelce karıştırılır. Yaprakları koparılan uzun maydanoz sapları bir kabın içinde sıcak suda yumuşayana kadar bekletilir. Bizde o sırada mutfak tezgâhının üzerine serilen yufkaların üzerine, bir kapta karıştırılan suyu ve zeytinyağı harcını serilen yufka üzerine iyice serpiştirilerek fırçayla dağıtılır. Sos sürülen yufkanın üzerine ikinci yufka serilir ve sos sürülür. Üçüncü yufka da üzerine açılır, tekrar harçtan sürülür. Üst üste açılan 3 yufka tabak büyüklüğünde kesilir ve kalan bütün yufkalara aynı işlem uygulanır. Kesilen yuvarlakların içerisine hazırlanan iç malzemeden eklenir ve börek sarılır. Suda yumuşatılan maydanoz sapıyla kese haline getirilen yufkalar bağlanır. Bürün börekler aynı şekilde hazırlanır. Kese şeklinde hazırlanan börekler yağlı kâğıt serilmiş olan fırın tepsisine güzelce dizilir. Kese böreklerinin kızarması için üzerine yumurta sürülür ve önceden 170 derecede ısıtılmış olan fırında böreklerin altı üstü kızarıncaya kadar pişirilir. Fırında iyice kızaran börekler soğuması için bir kenara alınır ve sonra servis edilir.

Afiyet olsun.
" } ] }