{ "title": "Kek Kalıbında Börek", "image": "https://www.borektarifleri.gen.tr/images/kek-kalibinda-borek.jpg", "date": "21.01.2024 15:14:41", "author": "Yonca korkmaz", "article": [ { "article": "Kek kalıbında börek, kek kalıbında yapılan böreğin lezzetinin yanı sıra harika bir görüntüsü vardır ve sofraları süsleyen bir börek çeşididir. Tat olarak en az diğer fırın börekleri kadar lezzetli bir börektir. Görsel açıdan ise en iyi görünümde olan böreklerden biridir. Yapımı çok zor olmayan diğer börekleri yapanların kolaylıkla yapabileceği bir börektir.

Kek kalıbında börek yapımı için gerekli malzemeler
Kek kalıbında börek nasıl yapılır?

Kek kalıbında yapacağımız böreğin iç harcı için peynir kullanacağız siz kendi damak tadınıza göre iç harcını değiştirebilirsiniz. Rendelenmiş peynir ve ince doğranmış maydanozlar karıştırılır ve bir kenara alınır ardında sosu için derin bir kaba yumurta, süt, sıvı yağ ve bir şişe maden suyu iyice çırpılır. Önce kek kalıbı iyice yağlanır ve içerisine susam ve çörek otu dökülür. Ardından ilk yufka yırtılmamasına dikkat edilerek kalıba serilir ve ikinci yufka artı şeklinde dört eşit parçaya bölünür ve her biri tek tek sosa batırılır ve çıkarınca kalıbın içerisine serilir üzerine peynirli harçtan yarısı serilir ve tekrar iki yufka dörder parçaya bölünüp sosa batırılarak kalıba yerleştirilir ve yine peynirli harcın kalan yarısı dökülür ve iki kat yufka kesilip soslanarak kalıba konur ve ilk konular yufkanın dışarıda kalan kısımları içerisine kıvrılır ve kalan sos üzerine dökülür streç film ile sarılarak bir gece buzdolabında bekletilir ve ertesi gün önceden ısıtılmış olan 200 derece fırında kızarana kadar pişirilir. Pişen börek hemen bir servis tabağına çevrilir ve dilimlenerek servis yapılır.
" } ] }