{ "title": "Kaymaklı Börek", "image": "https://www.borektarifleri.gen.tr/images/kaymakli-borek.jpg", "date": "21.01.2024 16:19:56", "author": "Emrah Bulut", "article": [ { "article": "Kaymaklı börek, oldukça lezzetli ve ağız tadına hitap eden bir börek türü olarak bilinir. Bu börek kaymağın oluşturduğu harika kıvamla birleşmesiyle daha lezzetli bir hale gelmektedir. Böreğe sütün, kaymağın vermiş olduğu lezzetin yanı sıra böreğin çıtır çıtır olması ayrı bir tat oluşturur. Gevrek olarak tüketilen bu börek sabah kahvaltılarında kişilerin vazgeçilmez bir lezzeti olmuştur. Gerçekten de öyledir. Kaymaklı börek sadece sabah kahvaltılarında sofrada bulunmaz. Özel günlerde, bayanların yapmış olduğu birleşme günlerinde, öğün aralarında tüketilen bir börek türüdür. Şimdi sizlerle kaymaklı börek nasıl yapılır, yapılışında hangi malzemeler kullanılır beraber inceleyelim. Kolay gelsin.

Kaymaklı Börek Tarifi Malzemeleri
İçerisinde Kullanılan Malzeme
Kaymaklı Börek Nasıl Yapılır?

Kaymaklı börek yapılışına ana malzeme olarak kullanılan kaymağı, yumurtayı, yoğurdu, sütü ve tuzu geniş bir kap içerisine alarak güzelce karışım pütürsüz hale gelene kadar çırpalım. 1 adet yufkayı tezgâh üzerine serelim ve yufkanın üzerine lor peyniri serpiştirelim. Peynirler yufkanın üzerine serptikten sonra yufkanın kenarlarından yaklaşık 4-5 cm'ye kadar içe doğru katlayarak yufkayı kare haline getirelim. Yufkayı sağ ve sol kenarlardan ortaya doğru sıkıştırarak yani büzerek saralım. Büzülerek sarılan börekleri küçük parçalara ayıralım. Kalan yufkalar için de aynı işlemi uygulayalım. Yufkaları hazırladıktan sonra üzerine yumurtayla hazırlamış olduğumuz sosu sürelim ve bütün yufkalar börek haline getirildikten sonra yağlı kâğıt serilen tepsiye güzelce dizelim. Dizilen börekleri önceden 170 derecede ısıtılmış olan fırına sürelim. 30 dakika kadar fırında pişen börekler fırından bir kenara alınarak soğuması için beklenir. Sonra servise sunulur.

Afiyet olsun. Kaymaklı börek çok pratik ve lezzetli olan bir börek olarak bilinir. Kaymaklı böreğin hazırlanması fazla zamanınızı almaz ve yapılışı oldukça pratik bir tariftir. Herkes kolaylıkla yapabilir.

Afiyet olsun.
" } ] }