Kavurma börek, bu lezzetli börek tarifi Eskişehir yöresine has bir lezzettir. Tatarların en fazla yaptıkları böreklerden biridir. Umarız sizlerin de hoşuna gidecektir. Vereceğimiz tarifi malzemelerine uygun şekilde hazırlarsanız, aynı lezzeti yakalayabilirsiniz. Hiç zorlanmadan yapacağınız bu böreği beğeneceğinizi düşünüyoruz. Malzemesiyle, baharatlarıyla, çıtır lezzetiyle mutfaklarınızda yerini almayı bekleyen bu yöresel börek tarifini birlikte hazırlamaya başlayalım. Hepinize kolay gelsin.
Kavurma börek için gerekli malzemeler
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı su
3 yemek kaşığı sirke
1 adet yumurta
1 tutam tuz
1 paket margarin
Alabildiği kadar elenmiş un
İç harç malzemesi
500 gram dana kıyma
1 çay bardağı pirinç
1 adet kuru soğan
Yeteri kadar tuz ve karabiber
Kavurma börek nasıl yapılır?
Böreğin hazırlıklarına öncelikle iç harcını yapmakla başlayalım. Kuru soğanı küp şeklinde doğrayarak, tavadaki sıvı yağın içinde kavurmaya başlayalım. İçine tuzunu ve karabiberini de ilave edelim. En son olarak haşlanmış pirinçleri de içine karıştıralım. Daha sonra bunu kenara alalım. Bir yoğurma kabının içinde yumurtayı, yağı ve suyu karıştıralım. Buna sirkeyi ilave edelim. İçine unu azar azar ilave ederek, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim. Bu hamuru tam 12 bezeye ayıralım. Bunların hepsini yuvarlak şekilde ince açın. Bir tavada margarini yakmadan eritin. Bunu açtığınız hamurların üzerine sürün. Hamurları dörderli gruplar halinde üst üste koyun. Bunları kol böreği yapar gibi dolayın. Bunları bir süre dinlenmeye bırakın. Daha sonra hamurları 2 parmak genişliğinde kesmeye başlayın. Her birini poğaça yaparken olduğu gibi, yuvarlak şekilde açın. Bunların arasında yaptığınız iç harçtan koyun. Hamuru D şeklinde kapatarak, kenarlarını iyice bastırın. Bunları içi yağlanmış fırın tepsisine dizin. Bu arada fırını 200 dereceye ayarlayıp ısıtın. Üzerleri altın sarısı gibi kızardığında, fırından alabilirsiniz. Sıcak olarak kavurma börek sevdiklerinize ikram edilmeye hazır.