{ "title": "Kaşarlı Börek", "image": "https://www.borektarifleri.gen.tr/images/kasarli-borek.jpg", "date": "19.01.2024 03:49:42", "author": "Emrah Bulut", "article": [ { "article": "Kaşarlı börek, böreğin yapılışında ana malzeme olarak kullanılan kaşar börekle özdeşleşerek böreğe harika bir tat oluşturur. Bu börek herkes tarafından afiyetle yenilir. Kaşarlı börek herkesin damak tadına uygun olan ve lezzetliyle herkesi kendine hayran bırakan bir börek türü olarak bilinir. Kaşarlı börek genel olarak sabah kahvaltılarında kişilerin vazgeçilmezi olarak bilinir. Kahvaltı sofralarının gerçek lezzeti olarak bilinmektedir. Çıtır çıtır ayrı bir lezzet olan bu börek gevrek, güzel kokulu nefis bir börektir. Yufka, süt, kaşar peyniri, tereyağı ve tuz bu böreğin yapılışında kullanılan ana maddelerdendir. Hadi şimdi bu böreğin nasıl yapıldığını beraberce inceleyelim hepinize kolay gelsin.

Kaşarlı Börek Tarifi Malzemeleri
Kaşarlı Börek Nasıl Yapılır?

Kaşarlı börek tarifinin yapılışına malzeme listesinde hazır bulunan yufkaları mutfak tezgâhının üzerine alarak küçük parçalara ayıralım. Eşit ölçülerde kesilen yufkaları börek haline getirmek için teker teker tezgâhın üzerine serelim ve sonra yufkaların bir kısmına bir dilim kaşar peyniri koyalım ve yufkayı güzelce saralım. Malzeme listesinde hazır bulunan sütü çukur bir kaba alalım ve sardığımız börekleri süte daldırıp çıkaralım. Süte daldırılıp çıkarılan börekleri sonra galeta ununa bulayalım. Bütün yufkaları aynı işlemi uygulayalım ve yufkalar bittiğinde bir tepsiye yağlı kâğıt serelim. Hazırlanan börekleri düzgün bir şekilde tepsiye dizelim. Bütün börekler hazırsa eğer fırını 170 derecede ısıtalım ve sonra ısırılan fırına börek tepsisini sürelim. 30 dakika kadar fırında böreklerin pişmesi beklenir ve güzelce kızaran börekler piştikten sonra bir kenara alınarak soğuması beklenir. Börekler soğuduktan sonra afiyetle yenilmesi için servise sunulur. Kaşarlı börek herkesin lezzetli bir şekilde yiyeceği bir börek türüdür. Yukarıda belirttiğim tariften oluşan böreğe herkes hayran kalacaktır.

Afiyet olsun.
" } ] }