{ "title": "Karnıyarık Böreği", "image": "https://www.borektarifleri.gen.tr/images/karniyarik-boregi.jpg", "date": "20.01.2024 16:41:47", "author": "Hüsnüye Yılmaz", "article": [ { "article": "Karnıyarık böreği daha önce tattığınız böreklerden oldukça farklı olan ancak kesinlikle çok beğeneceğiniz börek tarifleri arasında yer alıyor. Adı sebebi ile korkmanıza da gerek yok, çok rahat bir şekilde hazırlayacağınız bu börekle çocuklarınız ve sevdiklerinize kısa sürede lezzetli atıştırmalıklar hazırlayabilirsiniz.

Karnıyarık Böreği malzemeleri
İç harcı için malzemeler
Üzeri için
Karnıyarık Böreği Nasıl Yapılır?

Yufka ile yaptığımız her zaman olduğu gibi öncelikle iç harcımızı hazırlayarak börek yapımına başlıyoruz. Öncelikle soğanı incecik küpler halinde doğruyoruz. Sıvı yağ koyduğumuz tavada soğanları iyice soteliyoruz. Daha sonra incecik doğradığımız biberleri koyarak kavuruyoruz. Kıymayı da koyup kavurduktan sonra salçamızı ilave ederek biraz daha kavuruyoruz. Sonra soyup incecik doğradığımız ya da rendelediğimiz domatesleri tavaya alıp birkaç dakika kavuruyoruz. Baharatları iç harca ekledikten sonra 1 dakika daha pişirip harcımızın altını kapatıyoruz.

Yufkalarımızın birini alıp tezgâha seriyoruz. Daha sonra sıvı yağ ve süt karışımını kullanarak yufkamızı fırça yardımıyla ıslatıyoruz. Tüm yufkaları üst üste koyarak bu şekilde ıslattıktan sonra pizza dilimleri halinde 6 parçaya bölüyoruz. Her parçanın sigara böreğinden daha büyük olması gerekiyor. Daha sonra üst üste olan bu yufka dilimlerinin her birinin yay şeklindeki kısmına iç harcımızdan bol miktarda koyuyoruz. Daha sonra sigara böreği gibi sararken tek yufka değil iki tane yufkayı kullanıyoruz. Bu arada sarma işlemini yaparken sigara böreğinde olduğu gibi sıkı sarmıyoruz. Yağlanmış tepsiye bu şekilde sardığımız tüm börekleri aldıktan sonra önce böreklerin üzerine yumurta sürüyoruz, sonra da her birine karnıyarıkta olduğu gibi boydan çizgi atıyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında altı üstü kızarana dek bekletiyoruz.

Afiyet Olsun.
" } ] }