{ "title": "Kadayıflı Börek", "image": "https://www.borektarifleri.gen.tr/images/kadayifli-borek.jpg", "date": "20.01.2024 18:08:05", "author": "fikriye öztürk", "article": [ { "article": "Kadayıflı Börek, Son zamanlarda bireyler sağlıklı beslenmeye dikkat etmektedir. Hem sağlıklı olması hem de yapımının kolay olması nedeniyle börek türleri sıkça tercih edilmektedir. Birçok börek çeşidi bulunmaktadır. Börekler hazır yufkadan yapıldığı gibi evde hazırlanmış börek hamurları ile de yapılmaktadır. Böreklerin iç harcı için kullanılan malzemeler de çeşitlilik göstermektedir. Son zamanlarda tercih edilen börek çeşitlerinden biri de kadayıflı börektir. Kadayıflı börek yapımı şu şekildedir;

Kadayıflı Börek Malzemeleri
İç harcı için
Kadayıflı Börek Nasıl Yapılır?

Börek yapımına ilk öncelikle iç harcını hazırlayarak başlayın. Margarini eritin ve soğuttuktan sonra tek kadayıfların üzerine dökün. Margarini döktükten sonra kadayıfları elinizle didikleyin. Bu işlemi tamamladıktan sonra peynirleri rendeleyerek kadayıfların üzerine ekleyin ve karıştırın. Daha sonra sosu için ayrı bir kapta yumurta, süt ve sıvı yağ karıştırıp çırpın. Daha sonra önceden yağlanmış tepsiye ilk yufkayı hafif buruşturarak yerleştirin. Üzerine hazırladığınız sosu dökün ve her yerine gelecek şekilde yayın. İkinci yufkayı da buruşturarak koyun. İkinci yufkanın üzerine sosu döktükten sonra kadayıflı iç harcı dökün. Kalan yufkaları da aynı şekilde yerleştirin. En son yufkayı da yerleştirdikten sonra kalan sosu üzerine dökün ve dilimleyin. Yaklaşık 30 dakika dinlendirdiğiniz böreği önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında kızarana kadar pişirin. Kızardıktan sonra böreği servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }