{ "title": "Kabaklı Peynirli Börek", "image": "https://www.borektarifleri.gen.tr/images/kabakli-peynirli-borek.jpg", "date": "20.01.2024 16:59:01", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "
Kabaklı peynirli börek, kabak çok amaçlı kullanılan bir sebzedir. Bununla dilerseniz lezzetli bir börek bile hazırlayabilirsiniz. Üstelik farklı lezzetleri seviyorsanız kabaklı peynirli böreğin müptelası bile olabilirsiniz. Hem hafif lezzette bir börek hem de çok lezzetli bir börek oluyor. Besleyici tarafını söylememize bile gerek yok. Kabağın ve peynirin etkisiyle vitamin ve mineralleri doyasıya almış olacaksınız. Hem sebze yiyecek hem de protein almış olacaksınız. İç harcını baharatlarla daha zevkli hale getirebilirsiniz. Dilerseniz hafif acılı bile yapabilirsiniz. Sizleri hiç bekletmeden böreğimizin yapımına başlayalım.

Kabaklı peynirli börek için gerekli malzemeler
Kabaklı peynirli börek nasıl yapılır?

Kabak bildiğiniz gibi rendelendiğinde çok çabuk sulanıyor. Bunun için kabakları iri rendeyle rendeleyin. Biraz suyunu salınca bunları elinizle sıkıp suyunu iyice çıkarın. Sonra geniş bir tabağa alarak, içine ince kıydığınız dereotunu, doğranmış yeşil soğanları ilave edin. Buna karabiber, tuz, kuru nane ve kırmızı pul biberi koyun. En son olarak rendelenmiş beyaz peyniri koyarak malzemeleri karıştırın. Bu böreğimizin iç harcıdır.

Şimdi börekte kullanacağımız sosu hazırlamaya. Kâsenin içine yoğurdu, yumurtaları ve sıvı koyarak çırpın. Böreği hangi tepside hazırlayacaksanız içini güzelce yağlayın. Buna ilk yufkayı açın. Üzerine hazırladığınız sosu sürün. İkinci yufkayı açarak yeniden sosu sürün. Hazırladığınız iç harcın yarısını yufkanın üzerine yayın. Bunun üzerine üçüncü yufkayı açın. Kalan iç harcı koyun ve sosu yeniden yufkaya sürün. Son yufkayı açarak, tepsinin üzerini düzeltin. Kalan sosu böreğin üzerine sürerek, kabaklı peynirli börek için hazırlıklarımızı bitirelim. Tepsideki böreği düzgünce kesin. Bu şekilde piştiğinde daha kolay dilimlersiniz. Fırını 180 dereceye ayarlayarak, ısınınca börek tepsisini fırına koyalım. Böreğiniz nar gibi kızardığında, fırından alabilirsiniz. Biraz ılınan böreğinizi dilimleyerek, servis tabaklarınıza alabilirsiniz. Yanında özellikle ayran ikramı yapmanızı tavsiye ederiz.

Afiyet olsun.
" } ] }