{ "title": "Kabaklı Havuçlu Börek", "image": "https://www.borektarifleri.gen.tr/images/kabakli-havuclu-borek.jpg", "date": "21.01.2024 05:41:32", "author": "fikriye öztürk", "article": [ { "article": "Kabaklı Havuçlu Börek, Bütün öğünlerde yiyebileceğimiz börek çeşitleri günümüzde çok sık tercih edilmektedir. Yapımının kolay olması ve hafif olmasından dolayı birçok kişi tarafından tercih edilmektedir. Hazır yufka ile yapılan börekler evde hazırlanmış olan börek hamurlarıyla da yapılmaktadır. Börek yapımı için daha çok hazır yufka tercih edilmektedir. Böreklerin iç harcı kişilerin damak zevklerine göre değişmektedir. İç harç için birçok seçenek bulunmaktadır. Sebzeli, peynirli ve kıymalı olmak üzere birçok çeşidi bulanan börek türleri arasında daha çok sebzeli börekler tercih edilmektedir. Son zamanlarda sağlıklı beslenmeye dikkat eden bireyler sebze karışımı börekler tercih edilmektedir. Bu tip börek türlerinde birisi de kabaklı havuçlu börektir. Ortalama 6-8 kişilik kabaklı havuçlu börek yapımı şu şekildedir;

Kabaklı Havuçlu Börek Malzemeleri
Kabaklı Havuçlu Börek Nasıl Yapılır?

İlk öncelikle peyniri, kabak ve havuçları ayrı kaplarda rendeleyin. Diğer taraftan tereyağını çok yakmamak üzere eritin. Bu işlemi tamamladıktan sonra derin bir kabın içinde yumurtaları ve güzelce çırpın. Yumurtaların içine erimiş tereyağını ve sütü ekleyerek çırpmaya devam edin. Karıştırma işlemini tamamladıktan sonra yufkaları parçalayarak karışımın içine ilave edin. Daha önce rendelediğiniz kabakların suyunu sıkarak ekleyin. Daha sonra rendelediğiniz peynir ve havuçları ilave ederek karıştırın. Bütün malzemeleri karıştırdıktan sonra ince kıyılmış dereotu, tuz, karabiber ve pul biberini ilave ederek iyice karıştırın. Bütün malzemelerin harmanlanmasına dikkat edin. Karıştırma işlemi tamamlandıktan sonra daha önceden yağlanmış fırın kabına harcınızı boşaltın. Harcı tepsinin her yerine eşit gelecek şekilde yayın. Bu işlemi tamamladıktan sonra önceden ısıtılmış olan 170 derecelik fırında yaklaşık 45-50 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra dilimleyerek servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }